Ο Βορίδης υπερασπίζεται το ν/σ Χρυσοχοΐδη – Τζανακόπουλος: Ταιριάζει απόλυτα στην ιδεολογία του (vid)

 Ο Βορίδης υπερασπίζεται το ν/σ Χρυσοχοΐδη – Τζανακόπουλος: Ταιριάζει απόλυτα στην ιδεολογία του  (vid)

Καλεσμένοι σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν οι Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Τζανακόπουλος και η συζήτηση “άναψε” όταν έφθασε στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη.

Το νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, επαναφέρει σε ισχύ χουντικές διατάξεις που απαγορεύουν διαδηλώσεις, δίνει αντιδημοκρατικές υπερεξουσίες στην ΕΛ.ΑΣ., ορίζει ως ιδιώνυμο αδίκημα με ποινή φυλάκισης τη συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση και θεσπίζει επίσημο «οργανωτή» μιας συγκέντρωσης που οφείλει να «συνεργάζεται άμεσα» με την Αστυνομία και προβλέπει αστικές κυρώσεις σε βάρος τους.

Ο Μάκης Βορίδης που συχνά επιδεικνύει τις… ευαισθησίες του γύρω από ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιχειρηματολόγησε υπέρ του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «το δικαίωμα του συνέρχεσθαι έχει όριο, καθώς δεν μπορεί να περιορίζει δικαιώματα άλλων», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση αυτή «ένα μεγάλο βήμα» γιατί, όπως είπε, «μέχρι χθες βρισκόμασταν στο απόλυτο δικαίωμα και τη μηδενική ρύθμιση».

«Όποιος το ακούμπαγε να τον κάψουμε στο πυρ το εξώτερον γιατί ήταν μία από τις τοτεμικές προσεγγίσεις της Αριστεράς, μία από τις ιερές αγελάδες της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, σε μια ακόμη επανάληψη του αφηγήματος του περί «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, διόρθωσε τον Μάκη Βορίδη καταλογίζοντάς του ψεύδη, ενώ επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο λέγεται ρητά πως «η αστυνομία θα είναι αυτή που θα κάνει στάθμιση δικαιωμάτων».

Ο Μάκης Βορίδης συνέχισε στην υπερασπιστική του γραμμή αναφερόμενος στον ορισμό «οργανωτή» της διαδήλωσης (τον οποίο μάλιστα δημοσιογράφος που συμμετείχε στο πάνελ της συζήτησης χαρακτήρισε ειρωνικά «αυτοφοράκια») λέγοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο καταλογίζεται η ευθύνη, θα είναι να δει κανείς εάν ελήφθησαν όλα τα μέτρα, αν συνεργάστηκε με την αστυνομία, αν δηλαδή έχει κάνει όλες τις προσπάθειες που πρέπει να κάνει προκειμένου να αποφευχθεί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια τοποθετήθηκε διευκρινίζοντας ότι «το ζήτημα των 50 ατόμων για να μην διασαλεύεται η κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής είναι ήδη ρυθμισμένο. Προεδρικό διάταγμα που έχει περάσει ο κ. Δένδιας και το έχει περάσει το 2013 και πολλές διαδηλώσεις λίγων ατόμων γίνονται στα πεζοδρόμια» ενώ, τέλος, πρόσθεσε:

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι φασίζουσας έμπνευσης και λόγω του οργανωτή και λόγω της απαγόρευσης των αυθόρμητων διαδηλώσεων. Επί της ουσίας καταστρατηγεί τον πυρήνα του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Είναι ένα νομοσχέδιο όνειδος το οποίο ταιριάζει απολύτως στην πολιτική ιδεολογία του κ. Βορίδη και των συν αυτώ στην συγκεκριμένη πτέρυγα της Ν.Δ. όμως ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χρυσοχοϊδη αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά».

Σχετικά Άρθρα