Τζορτζ Φλόιντ: Το διάσημο ρύζι “Uncle Ben’s” αλλάζει όνομα

 Τζορτζ Φλόιντ: Το διάσημο ρύζι “Uncle Ben’s” αλλάζει όνομα

Η δολοφονία του George Floyd από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ, να παράγει αποτελέσματα σε αντιρατσιστικές κινήσεις. Μετά τις διαδηλώσεις, στον χορό των αλλαγών και επαναπροσέγγισης των φυλετικών θεμάτων μπαίνουν και μεγάλες εταιρείες, με τελευταία περίπτωση εκείνη του ρυζιού «Uncle Ben’s».

Όπως αναφέρει το CNN, η εταιρεία ανακοίνωσε στο site της την Τετάρτη 17 Ιουνίου πως σκοπεύει να αλλάξει την ταυτότητα του brand, σημειώνοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το κάνουμε». Είχε προηγηθεί μέσα στην ημέρα η ανακοίνωση της βρώμης Quaker, που ανήκει στον όμιλο Pepsi, η οποία ανέφερε πως αποσύρουν τη «θεία Τζεμίνα» από το λόγκο της.

Ο «θείος Μπεν» ως επωνυμία της εταιρείας εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946 και είναι αναφορά στον αγρότη Ben που εξελίχθηκε σε παραγωγό ρυζιού. Ωστόσο, ο άνθρωπος που απεικονίζεται στο λόγκο του διάσημου ρυζιού είναι ο Frank Brown, ένας αγαπητός σεφ και σερβιτόρος από το Σικάγο.

Η απόφαση της εταιρείας για αλλαγή της ταυτότητας του προϊόντος πάρθηκε καθώς ο τίτλος «θείος» και «θεία» χρησιμοποιείτο από τους λευκούς του αμερικανικού Νότου ως «τιμητικές προσφωνήσεις» προς τους ηλικιωμένους μαύρους, επειδή αρνούνταν να τους αποκαλέσουν «κύριο» και «κυρία».