Σιάτλ: Αστυνομικοί ψέκασαν χημικά στο πρόσωπο 7χρονης σε διαδήλωση για τον Φλόιντ (vid)

 Σιάτλ: Αστυνομικοί ψέκασαν χημικά στο πρόσωπο 7χρονης σε διαδήλωση για τον Φλόιντ (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό απρόκλητης βίας, καταγράφηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά μάλιστα σε ένα μικρό παιδάκι, από αστυνομικούς. Στο Σιάτλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ένα 7χρονο αγόρι, δέχτηκε χημικά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο πατέρας του, Μάντο Έιβερι, οι δυο τους είχαν πάει να προσευχηθούν, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά, μερικά από τα οποία έπεσαν πάνω στο πρόσωπο του 7χρονου γιου του.

Ο 34χρονος Εβάν Χρέχα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται και η οργή των διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο και ζητούσαν τον λόγο από τους αστυνομικούς.

Το αγοράκι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας από την άλλη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».