Βουλή: Μετωπική σε δύο φάσεις – Πού θα κινηθούν Μητσοτάκης, Τσίπρας στις παρεμβάσεις τους

 Βουλή: Μετωπική σε δύο φάσεις – Πού θα κινηθούν Μητσοτάκης, Τσίπρας στις παρεμβάσεις τους

Σκληρό τετ-α-τετ σε δύο δόσεις, θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: σήμερα για την Παιδεία, την Παρασκευή για την οικονομία στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εστιάζοντας στη σημερινή ημέρα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», ο πρωθυπουργός έχει ήδη καταστήσει γνωστό, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι θα πάει στο Κοινοβούλιο. Και θα μιλήσει για ένα ζήτημα, το οποίο στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να φέρουν στην ελληνική κοινωνία.

Με βήματα προς τα… πίσω, αντιτείνει σύμπασα η αντιπολίτευση, επιτείνοντας το αίσθημα πολιτικής απομόνωσης για την κυβέρνηση.

Επαναφορά της διαγωγής και των Λατινικών, ενίσχυση του ρόλου των φροντιστηρίων μέσω της αύξησης των εξεταζόμενων μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αύξηση του αριθμού των μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι μεταρρύθμιση, επισημάνθηκε χθες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Και ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαταλείποντας την, υπό όρους έστω, συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και του covid-19 -παρότι για το τελευταίο άσκησε κριτική χθες η Κουμουνδούρου για την αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο εν τέλει, πολιτική της κυβέρνησης- αναμένεται να σηκώσει τους τόνους -και σήμερα, και την Παρασκευή.

Η παιδεία θεωρείται, άλλωστε, προνομιακός χώρος για την αξιωματική αντιπολίτευση, οι κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 ήταν το κίνημα πάνω στο οποίο «δέθηκε» ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, και καθώς η συζήτηση θα γίνεται για εκπαιδευτικά θέματα, η αξιωματική αντιπολίτευση να επαναφέρει το ζήτημα που ανέκυψε χθες με το πτυχίο του γ.γ. Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Λούλη, μετά την έρευνα της βουλευτού Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη. Ο Κ. Λούλης, μετά και τα όσα πρόσφατα είχε δηλώσει, ότι εκείνος προτιμά τα ερημονήσια από τα ξενοδοχεία που εγκυμονούν κινδύνους λόγω κοροναϊού, είναι ο νέος αδύναμος -κυβερνητικός- κρίκος.

Η προτελευταία, πάντως, θέση της Νίκης Κεραμέως στην ερώτηση, ποιοι είναι οι τρεις πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης (στη χθεσινή δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open) καταδεικνύει ότι και οι πολίτες έχουν τη δική τους άποψη…

Νίκος Παπαδημητρίου 

Σχετικά Άρθρα