Βατόπουλος: Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα

 Βατόπουλος: Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επιλέγουν να συνωστιστούν σε πάρτι και συγκεντρώσεις έστειλε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ναι μεν η πανδημία είναι σε ύφεση, ωστόσο μπορεί εύκολα να ξεφύγει η κατάσταση.

«Δεν μου αρέσουν τα 30 κρούσματα που είναι ορφανά. Δεν εξηγείται από πού προέρχονται. Ο ιός υπάρχει και κυκλοφορεί. Προκαλεί κρούσματα και δεν ξέρουμε από πού προέρχεται. Πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση», τόνισε ο καθηγητής στον Alpha 98,9.

«Πρέπει να προσέξουμε τη συμπεριφορά μας στο θέμα του συνωστισμού. Ο ιός εξακολουθεί και υπάρχει ανάμεσά μας. Είναι πολύ εύκολο μια χαλάρωση να προκαλέσει πολλά κρούσματα και να έχουμε μια κατάσταση ανεξέλεγκτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επέλθουν τοπικά lockdown: «Είναι πρόωρο να μιλήσουμε γι αυτό, αλλά είναι μέσα στα ενδεχόμενα. Πρέπει να δούμε τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Επιστρέφει η ενημέρωση, η οποία θα είναι γραπτή και καλώς γίνεται, γιατί τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από όσο νομίζει ο κόσμος. Όπως είπαν ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς, είμαστε σε άλλη φάση, η επιδημία έχει μπει σε ύφεση, απλώς δεν είναι κάτι που έχει τελειώσει για να μπορούμε να πηγαίνουμε σε πάρτι και συγκεντρώσεις».

Σχετικά Άρθρα