“Η κυβέρνηση προωθεί ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ – Να αποσυρθούν οι διαγωνισμοί”

 “Η κυβέρνηση προωθεί ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ – Να αποσυρθούν οι διαγωνισμοί”

«Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποκαλύπτει η σημερινή «Αυγή», για την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ συμπυκνώνει την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε γραπτή του δήλωση.

«Σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, η κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού», σημειώνει ο ίδιος και διερωτάται: «Δεν γνωρίζουν άραγε οι “άριστοι” του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη ότι όπου δοκιμάστηκαν αυτές οι λύσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής, σε χειροτέρευση της ποιότητας του νερού και σε προβλήματα στην υδροδότηση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αγνοεί τις σχετικές προειδοποιήσεις του Συλλόγου Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού της επιχείρησης;».

«Είναι πλέον σαφές πως οι μόνες καθοδηγητικές αρχές που διέπουν τον κ. Μητσοτάκη είναι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων συμφερόντων που τον περιτριγυρίζουν. Του το λέμε ευθέως: Να αποσύρει τώρα τους κατάπτυστους διαγωνισμούς. Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό», καταλήγει η δήλωση του Αλ. Χαρίτση.

Το θέμα ανέδειξε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Αλεξανδράκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδράκης μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο», πρόκειται για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ που εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, την λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια, κτλ., κοντολογίς σχεδόν το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας. Τα νερά αυτά που υδροδοτούν την Αττική, τα διυλίζει και τα διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ.

Ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έτσι «ανοίγει την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ».

«Ανοίγει την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ, αδιαφορώντας για τις επισφάλειες που θα δημιουργηθούν στον έλεγχο των διαδικασιών υδροληψίας και για την αύξηση του κόστους, που θα μετακυλισθεί στους χρήστες» τονίζει μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρεμένος.

Σχετικά Άρθρα