Σφοδρή επίθεση Γεννηματά κατά Πρετεντέρη για “σεξισμό”

 Σφοδρή επίθεση Γεννηματά κατά Πρετεντέρη για “σεξισμό”

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Πρετεντέρη και άλλων δημοσιογράφων για “συμβόλαια” κατά της ίδιας και του ΚΙΝ.ΑΛ εξαπέλυσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Εμφανώς οργισμένη -αν και σε ήπιους τόνους- η κ. Γεννηματά αντέδρασε αφενός σε πρόσφατα δημοσιεύματα για “μεταγραφές” στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ στη Ν.Δ, αφετέρου σε επιθέσεις για την απουσία της από την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ιδιαίτερα στάθηκε σε όσα, όπως είπε, διατύπωσε εναντίον της ο Γιάννης Πρετεντέρης από την ραδιοφωνική του εκπομπή στο “protothemaradio” εντάσσοντας τον γνωστό δημοσιογράφο και αρθρογράφο των “Νέων” στην ομάδα εκείνων που εκτελούν “συμβόλαια” εναντίον της και, μάλιστα, όπως τόνισε με σεξιστικό περιεχόμενο.

“Τα σχόλια του κ. Πρετεντέρη εναντίον μου ήταν σεξιστικά. Δεν θα κουραστώ να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των γυναικών. Στην πολιτική ζωή μπορεί να υπάρχει γυναίκα πρόεδρος κόμματος, όταν, μάλιστα έχει εκλεγεί από τη βάση. Αναρωτιέμαι τι εννούσε όταν είπε πως “η κ. Γεννηματά δεν μπορούσε να πάει στη Βουλή γιατί είχε να πάει στο κομμωτήριο”. Δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν σε καραντίνα μετά από ταξιδι μου στο εξωτερικό, η Πολιτική Προστασία το γνωρίζει”, τόνισε.

Ο Πρετεντέρης θέλει εκλογές και στηρίζει Γεννηματά | Documento

Η επίθεση Γεννηματά στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς υπήρξε εξ αυτών που στήριξαν παλαιότερα την ηγεσία της, όσο, βεβαίως, το ΚΙΝ.ΑΛ ταυτιζόταν απολύτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Η αντιδεξιά στροφή και οι υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι έχουν, ωστόσο, αλλάξει το κλίμα και η Φώφη Γεννηματά γίνεται ολοένα και περισσότερο στόχος φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και γνωστών αρθρογράφων.

Στην εκπομπή του στο protothemaradio ο Γιάννης Πρετεντέρης ανέφερε σχετικά με τις απουσίες από την μυστική ψηφοφορία στη Βουλή:

Οι τρεις απόντες είναι η Φώφη, ο ΓΑΠ και ο Καστανίδης. Και οι τρεις έστειλαν επιστολή πως τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Η μια εξήγηση είναι πως πρόκειται για κουτοπονηριά. Και λέμε ότι θα ψηφίζαμε εάν ήμαστε εκεί αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω εγώ. Μπορεί. Μπορεί να είχαν ταξίδια, η Φώφη μπορεί να είχε κομμωτήριο. Τι να πω. Το ζήτημα είναι πως αυτοί οι τρεις άνθρωποι, από κουτοπονηριά ή κάτι άλλο, δεν μετέχουν σε μια επιχείρηση διαφάνειας. Αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στη Φώφη, στον Παπανδρέου και τον Κστανίδη συνέχεια… Για τον Καστανίδη δεν με εντυπωσιάζει, για τους άλλους δύο με εντυπωσιάζει. Πίστευα πως έχουν μια προσωπική ευαισθησία. Ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτε, οπότε δεν με εντυπωσιάζει…”

Το ηχητικό της εκπομπής με τα σχόλια του δημοσιογράφου:

https://www.mixcloud.com/themaradio/21052020-γιάννης-πρετεντέρης/

Σχετικά Άρθρα