Νέο “χτύπημα” Τράγκα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Θα σας κάνομε δρόμους, θα σας κάνομε γεφύρια, θα σας εξαφανίσομεν

 Νέο “χτύπημα” Τράγκα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Θα σας κάνομε δρόμους, θα σας κάνομε γεφύρια, θα σας εξαφανίσομεν

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν λίγο πολύ, το γνωστό ερώτημα της μάγισσας, μπροστά στο μαγικό καθρέφτη: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη από όλες;». Και φυσικά η απάντηση που ήρθε από το είδωλό του ήταν : «Εγώ». Δεν απέφυγε, δυστυχώς, τους κομπασμούς, για το πόσο θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες από τον covid-19. Δεν απέφυγε τις υπερβολές, λέγοντας ότι στήριξε το εισόδημα των πολιτών και κράτησε όρθιες όλες τις επιχειρήσεις.

Σίγουρα, δεν περπατάει πολύ στο δρόμο. Δεν έχει καλή πληροφόρηση ή θέλει να αποκρύψει την αγωνία, την αβεβαιότητα και τη φτώχεια που πνέει πολύ δυνατά σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Αποφεύγει επιμελώς να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα, που λέει ότι δεν έγιναν χιλιάδες χειρουργεία στην Ελλάδα και ένα πλήθος συμπολιτών μας με καρκίνο ή καρδιαγγειακά νοσήματα, αναμένει πότε θα χειρουργηθεί.

Προτρέποντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και πληρώνοντας ένα πακτωλό διαφημίσεων, για να διαχυθεί καλά ο τρόμος, ξεχνάει να πει στους φοβισμένους Έλληνες, ότι δεν θα έχουν δουλειά.

Χθες στο διάγγελμά του, θέλησε να συγκρίνει την ανεργία στην Ελλάδα με εκείνη των ΗΠΑ. Και είπε, ότι στην Αμερική οι άνεργοι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια, ενώ στην Ευρώπη καταρρέουν παραγωγή και ζήτηση. Κουβέντα δεν είπε για το πόσο θα φτάσει η ανεργία στην Ελλάδα.

Η Αμερική έχει περίπου 350 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Ελλάδα ούτε 10 εκατομμύρια, από τα οποία, το 25% ανήκει στην τρίτη ηλικία.

Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής δεν ακούστηκε από το στόμα του. Ούτε ένα λάθος δεν έκανε η κυβέρνηση. Πιστεύει ότι είμαστε χώρα – παράδειγμα στην άμυνα κατά του ιού και κράτος – πρότυπο για την επιστροφή στην ευημερία.

Σίγουρα χθες, για να τα λέμε όλα, είπε ορισμένα πράγματα θετικά και ανακουφιστικά για την οικονομία.

Τόσο η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των συγκοινωνιών, όσο και η μείωση της επιστροφής φόρου, ακούστηκαν καλά.

Είναι όμως ελάχιστα, μπροστά σε αυτά που απαιτούνται για να επιβιώσει η εθνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός είπε χθες, ότι θα στηρίξει την εργασία και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα. Υπογράμμισε, ότι θα προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης και θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά, μειώνοντας τα καθημερινά τους έξοδα.

Αναπόφευκτα, το ερώτημα που έρχεται στα χείλη οποιουδήποτε νοήμονος πολίτη είναι: «γνωρίζει ο κος Μητσοτάκης σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός;».

Μήπως πριν εκλεγεί ή όταν εξελέγη, απέφυγε να διαβάσει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας;

Μόλις προχθές, ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ότι το χρέος της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε 6 δις μέσα σε ελάχιστους μήνες και από 356, πήγε 361 δις ευρώ.

Υπάρχει ήδη μία κοινή αίσθηση, ότι ο κος Μητσοτάκης ζει σε μία εικονική πραγματικότητα ή δεν θέλει να ομολογήσει, ότι το lockdown κατέστρεψε το 1/3 των ελληνικών επιχειρήσεων.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο χθες, να πει ότι αυτή η δέσμη μέτρων που εξαγγέλλει, έχει κοινωνική σφραγίδα και αναπτυξιακή υπογραφή.

Σε κάποια σημεία της χθεσινής ομιλίας του, θύμισε εκείνες τις παλιές πολιτικές ομιλίες, που υπόσχονταν : «θα σας κάνουμε δρόμους, θα σας κάνουμε γεφύρια, θα σας εξαφανίσομεν!»

Άκουσα με προσοχή το διάγγελμα του κου Πρωθυπουργού.

Πραγματικά μου έκανε εντύπωση, η πολιτική λογική, η αλληλουχία των σκέψεών του και αυτά που είπε για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες εστίασης.

Συγκεκριμένα, ο κος πρωθυπουργός είπε: « συνάντησα ξενοδόχους που με ρωτούσαν, πώς θα απασχολήσουν όλο το προσωπικό τους, όταν φέτος οι πελάτες θα είναι πολύ λιγότεροι, από όσους συνήθως φιλοξενούν». Τον ίδιο προβληματισμό είπε, έχουν και οι επαγγελματίες της εστίασης. «Έχουν δίκιο». Τους άκουσα και τους απαντώ: « οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση, θα μπορούν ως τα τέλη Οκτωβρίου να προσαρμόζουν ανάλογα και το χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους».

Και πρόσθεσε, κάτι που είναι ανέφικτο οικονομικά. Είπε ότι «αν οι υπάλληλοι δουλέψουν λιγότερο, θα εξακολουθήσουν να αμείβονται με τον ίδιο μισθό».

Το βασικό ερώτημα είναι πώς μία χώρα, όπως η δική μας, θα μπορέσει να αντέξει όλες αυτές τις επιδοτήσεις, την ώρα που κάθεται όλη η αγορά. Τα έσοδα χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών μειώνονται, επομένως θα πέσει κάθετα η κατανάλωση και θα βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο σε σπιράλ οικονομικού θανάτου.

Πώς είναι δυνατόν, όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις θέλουν να είναι αξιόπιστες και φερέγγυες απέναντι στο Βερολίνο και τρέχουν να καταβάλλουν όλο το αίμα και τον μόχθο των Ελλήνων, πώς θα αντέξει η ελληνική κοινωνία;

Ο κος Μητσοτάκης, αφού πρώτα εγκωμίασε το κυβερνητικό έργο, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων στην κατανάλωση θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Και μάλιστα χαρακτήρισε τα μέτρα – γέφυρα για να περάσουμε πάλι από την ύφεση στην ανάπτυξη. Έχει μιλήσει με το Θεό, για το πόσο θα κρατήσει η ύφεση; Έχει επικοινωνήσει με το Υπέρτατο Ον και του έχει πει ότι θα αντέξει η ελληνική κοινωνία και η εθνική οικονομία;

Χθες μας είπε, ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά, δεν απαλείφεται κανένα χρέος, απλά αναστέλλονται οι υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά, μοίρασε πάλι κάποιες ασπιρίνες και πολλά είθε.

Πάμε όμως να δούμε, την πραγματική εικόνα της οικονομίας. Την αγωνία που διακατέχει τους εργαζόμενους και μάλιστα τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός. Χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχαμε μία τεράστια συγκέντρωση ξενοδοχοϋπαλλήλων. Χιλιάδες οικογένειες ξεκρέμαστες.

Όσους ρώτησα χθες, για την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο, κυρίως για το πώς άκουσαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, μου απάντησαν με … επιφυλάξεις. Χωρίς να αποσιωπήσουν κάποια θετικά σημεία που βρήκαν. Φυσικά, όλοι σκέφτονται πόσο λίπος έχει αυτό το υπερχρεωμένο κράτος, για να συντηρήσει έστω και ένα διάστημα πληγωμένους πολίτες. Είμαστε σε μία φάση, που οι ανάγκες του λαού σβήνουν, ξεθωριάζουν όλους τους κομπασμούς και τα πανηγύρια για υγειονομικές επιτυχίες και για υγειονομικούς ελληνικούς θριάμβους. Όσα λέει ο κος Κοντοζαμάνης (μπροστά από τον κρυπτόμενο επιμελώς κο Κικίλια) για ενίσχυση των δομών υγείας σε τουριστικές περιοχές, ακούγονται ως κρωγμοί πτηνών σε ταινία του Χίτσκοκ.

Η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη έχει φιμώσει όλους τους υγειονομικούς, για να μην μιλάνε στα ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Επομένως, πώς μπορούν να ενισχυθούν τα ιατρεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, όταν δεν ενισχύονται ιστορικά νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός ή η Σωτηρία. Όσα ανακριβή και αν πει ο πρωθυπουργός ή οι υπουργοί του, καταρρέουν μέσα στη γενική γνώση και αποδοχή, ότι το μνημονιακό κράτος είναι ελλιποβαρές, ανοργάνωτο και απάνθρωπο.

Κυριακή κοντή γιορτή. Σε λίγα 24ωρα, κάπου στη μέση του Ιουνίου, θα ανοίξουν όλα τα σύνορα της Ευρώπης και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει η Γηραιά Ήπειρος. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, καταγράφουν πλέον χαμηλούς αριθμούς περιστατικών covid-19,

Δεν θα σταματήσω ούτε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM όσο θα είμαι, ούτε στον επόμενο σταθμό, να σας υπενθυμίζω να αντισταθείτε τον περιορισμό των Συνταγματικών και ατομικών δικαιωμάτων σας. Με πρόσχημα τον covid-19 και την ανάγκη εθνικής αλληλεγγύης, θα υπάρξει επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς. Οι λαϊκές διαμαρτυρίες κατά πάσα πιθανότητα θα κηρυχθούν παράνομες για υγειονομικούς λόγους. Δηλαδή θα ακούσετε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σας λέει, ότι θα μολύνετε ο ένας τον άλλον, αν πάτε σε μία διαδήλωση. Φοβούνται, όχι τις συγκροτημένες διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, φοβούνται τα αυθόρμητα ξεσπάσματα του ελληνικού λαού, όπως συνέβη στην πρώτη φάση του μνημονίου. Φοβούνται ότι το «Μένουμε άνεργοι» θα ξεσηκώσει εκατομμύρια Έλληνες και κανένα δελτίο ειδήσεων, δεν θα μπορέσει να πείσει, ότι είναι καλό να πεινάει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, αρκεί να μην κολλάει κορωνοϊό.

Στους νομικούς κύκλους της Αθήνας, συζητείται έντονα η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Η λειτουργία της Θέμιδος, αποδεικνύει και πόσο ακραία ή παράλογα είναι τα μέτρα των λοιμωξιολόγων.

Εκατοντάδες εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη βουλιάζουν στη φτώχεια, ενώ κάποιοι δισεκατομμυριούχοι παίζουν παιχνίδια με εμβόλια και υγειονομικά διαβατήρια. Αυτή την Κυριακή στις 11 το βράδυ, στον «Ελεύθερο Σκοπευτή» στο Action 24 θα παρακολουθήσετε το τρίτο συγκλονιστικό μέρος της έρευνας του Καναδού Τζέιμς Κορμπέτ για τον Μπίλ Γκέιτς και τα εμβόλιά του.

Η έρευνα είναι πραγματικά αποκαλυπτική για τον «βασιλιά των εμβολίων», που παράγει θανατηφόρα εμβόλια που προκαλούν αρχικά στείρωση ή παραλυσία.

Μη χάσετε τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» αυτή την Κυριακή στο Action 24. Επίσης αυτή την Κυριακή θα σας δείξω, πώς αξιοποιούν διάφορες κυβερνήσεις τα υγειονομικά μέτρα για τον covid-19, προκειμένου να επιβάλλουν στους πληθυσμούς φασιστικά μέτρα.

Σκεφτείτε ότι, εκατομμύρια Αφρικανοί απειλούνται με ακραία φτώχεια, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αφρική είναι πολύ μικρός και οι νεκροί σε όλη τη μαύρη Ήπειρο είναι 2.500.

Ενώ ο covid-19 εκεί έχει κάνει ελάχιστη ζημιά συγκριτικά με Ευρώπη και Αμερική, έχουν διαλυθεί οι ανεφοδιαστικές αλυσίδες και διάφορα κράτη έχουν μπει σε δημοσιονομική κρίση.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο κος Γκουτέρες, είπε ότι η Αφρική χρειάζεται 200 δισεκατομμύρια.

Αδύναμη οικονομία και αδύναμη κυβέρνηση ανοίγουν κερκόπορτες. Η Άγκυρα κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις της. Το υπουργείο των Εξωτερικών μας απαντά με αξιοπρέπεια αλλά η απέναντι πλευρά επιμένει να προκαλεί, υβρίζοντας καθημερινά. Χθες, υπήρξε μία άκρως επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας, για τη γενοκτονία των Ποντίων, με απειλές όπως «οι ρατσιστές δεν πήραν το μάθημά τους και πρέπει να ξανατιμωρηθούν». Η Τουρκία, επιμένει σε επιθετικές δηλώσεις, ενώ εμπεδώνει την παρουσία της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για να είμεθα ειλικρινείς, ο κος Δένδιας στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς την απέναντι πλευρά, σημειώνοντας ότι: « διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των 12μιλίων» και χαρακτηρίζοντας το σύμφωνο Τουρκίας –Λιβύης φαιδρό, αλλά πολλοί εκτιμούν ότι ο κος Μητσοτάκης, κάποια στιγμή, πιεζόμενος από τα γνωστά κέντρα, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση μίας νέας συμφωνίας τύπου Πρεσπών και ενδεχομένως μίας αποδοχής ενός σχεδίου Κόφι Ανάν 2.

Πηγή: www.crashonline.gr

Σχετικά Άρθρα