Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι καλό που οι ΗΠΑ είναι πρώτες σε κρούσματα

 Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι καλό που οι ΗΠΑ είναι πρώτες σε κρούσματα

Ο Τραμπ, προκαλεί για ακόμα μια φορά με τις δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντας «παράσημο» τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τη στιγμή που με τον τελευταίο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έχουν ξεπεράσει τα 1,52 εκατομμύρια.

Ενώ η Αμερική μετρά πάνω από 90.000 νεκρούς, ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει ότι ο εντοπισμός χιλιάδων κρουσμάτων, είναι ένδειξη ότι γίνονται περισσότερα τεστ.

«Παρεμπιπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ.

«Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» πρόσθεσε και σχετικά με το θέμα της Βραζιλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

«Το εξετάζουμε. Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες… Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα