“Ανασχηματισμός, με τα σημερινά δεδομένα και την εικόνα της κυβέρνησης, δεν γίνεται μόνο αν επίκεινται εκλογές”

 “Ανασχηματισμός, με τα σημερινά δεδομένα και την εικόνα της κυβέρνησης, δεν γίνεται μόνο αν επίκεινται εκλογές”

Για την… ταραχή που προκλήθηκε στην κυβέρνηση από τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του, φιλοκυβερνητικού μάλιστα, Τύπου, γεγονός που προκάλεσε και τις κυριακάτικες διαψεύσεις, η ιστορία είναι, λίγο πολύ, γνωστή. Αυτό όμως που προκύπτει από μια δεύτερη ανάγνωση της κυβερνητικής διαρροής είναι ότι η διάψευση ήταν… μισή, αφού δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τη μισή διάψευση αναδεικνύει και ο Γιώργος Παπαχρήστος με το σημερινό του σημείωμα στα «Νέα»: αφού προτρέπει το Μέγαρο Μαξίμου τη διαπίστωση, «η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά», να αφήσει τους πολίτες να την πουν, σημειώνει τα εξής:

«Ο ανασχηματισμός είναι από τα δυο-τρία πράγματα που δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων (παλιότερα, ας πούμε, παρέα τους και η υποτίμηση), αλλά η σαφήνεια της διάψευσης, μας οδηγεί σε δρόμους πονηρούς. Ανασχηματισμός, με τα σημερινά δεδομένα και την εικόνα της κυβέρνησης, δεν γίνεται μόνο αν επίκεινται εκλογές! Αν σκέφτεσαι να προκηρύξεις πρόωρες εκλογές τώρα κοντά ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο, τις εκλογές δεν τις κάνεις με καινούργια κυβέρνηση, η οποία εκ των πραγμάτων θα φέρει ακόμη παρά πίσω το κυβερνητικό έργο –οι υπουργοί θα πρέπει πρώτα να μάθουν πόσες πόρτες έχει το υπουργείο τους, και μετά να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους, και αυτό παίρνει χρόνο…».

Λογικό, αν μη τι άλλο…

Ν. Παπ. 

Σχετικά Άρθρα