Τελευταία ευκαιρία για την ένταξη στα μέτρα στήριξης

 Τελευταία ευκαιρία για την ένταξη στα μέτρα στήριξης

Τέλος χρόνου για τους εργοδότες που θέλουν να υποβάλουν νέες ή συμπληρωματικές – διορθωτικές δηλώσεις στην «Εργάνη» στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης. Για τη δήλωση μισθώματος Απριλίου και για εργαζόμενους ειδικών περιπτώσεων, οι επιχειρηματίες έχουν δυνατότητα να υποβάλουν νέες ή συμπληρωματικές δηλώσεις όπως και ορθές επαναλήψεις παλαιότερων δηλώσεων μέχρι αύριο Κυριακή 10 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου, ενώ από την Πέμπτη 14 Μαΐου ξεκινά το νέο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ. Μεταξύ άλλων ο χρόνος τελειώνει αύριο για τις επιχειρήσεις ειδικών περιπτώσεων όπως: 

Εργοδότες που προέβησαν σε αναδρομική τροποποίηση κύριου ενεργού ΚΑΔ από πληττόμενο σε κλειστό με εντολή δημόσιας αρχής ή και το αντίστροφο. Εφόσον δεν είχαν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στο πρώτο πακέτο μέτρων μπορούν να υποβάλουν έως αύριο την υπεύθυνη δήλωσή τους προκειμένου να τύχουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους των ευεργετημάτων των οικονομικών μέτρων στήριξης για τον Απρίλιο. Σε περίπτωση που υποβάλουν δήλωση ως πληττόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν ως ημερομηνία έναρξης αναστολών συμβάσεων οποίαδήποτε ημερομηνία από 21/3 έως 20/4. Αν έχουν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση και έχουν αλλάξει σε μεταγενέστερο χρόνο ΚΑΔ αναδρομικά, μπορούν να προβούν σε ορθές επαναλήψεις μέχρι αύριο. 

Εργοδότες μπορούν να προβούν σε νέες ή συμπληρωματικές δηλώσεις για τη δήλωση του μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο.

Εργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή μισθωτούς ειδικών περιπτώσεων μη ανιχνεύσιμων από το σύστημα «Εργάνη» μπορούν να προβαίνουν έως αύριο σε νέες ή συμπληρωματικές υπεύθυνες δηλώσεις προσδιορίζοντας τις ειδικές περιπτώσεις στις οποίες υπάγονται οι μισθωτοί τους – δηλαδή μεταβίβαση επιχείρησης, μεταφορά προσωπικού, γνήσιος δανεισμός τώρα ή κατά το παρελθόν, απασχόληση μέσω ΕΠΑ, τώρα ή στο παρελθόν, επίσχεση εργασίας, υποβολή πινάκων προσωπικού σε περιπτώσεις μη εξαρτημένης εργασίας, εσφαλμένες καταχωρήσεις σε έντυπα (π.χ. συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα από 1η μέχρι 20 Μαρτίου και στο έντυπο Ε7 δηλώθηκε συμβατικός χρόνος λήξης η ημερομηνία λύσης, παρότι ο συμβατικός χρόνος λήξης είναι μεταγενέστερος), χειρόγραφες υποβολές εντύπων. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα