Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στην Marfin από την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό

 Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στην Marfin από την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό

Επιζόντες, συγγενείς θυμάτων και πολιτικό προσωπικό υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας στα αποκαλυπτήρια της παλκέτας για την τραγωδία της Marfin  που κόστισε τη ζωή σε 4  ανθρωπους

Στην εκδήλωση μνήμης παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την σύντομη εκδήλωση -λόγω κοροναϊού, άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγγενείς θυμάτων της Marfin

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων που ξεκίνησε στις προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Μαρφίν τιμήθηκαν οι: Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-τεσσάρων μηνών έγκυος), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλη (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια πυρκαγιάς εξαιτίας επισοδίων που έγιναν κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων τον Μάϊο του 2010.

Μια τιμητική πλακέτα με τα ονόματα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών), των τριών ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο υποκατάστημα της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010, βρίσκεται πλέον στην οδό Σταδίου, έξω από το εγκαταλελειμμενο κτίριο.

Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας έγιναν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στο σημείο βρέθηκαν και συγγενείς των θυμάτων.

«Η σημερινή πρωτοβουλία της πολιτείας να τοποθετήσει πλακέτα μνήμης στο σημείο όπου, δέκα χρόνια πριν, βρήκαν φρικτό θάνατο τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, δεν είναι απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά και ένα πρώτο μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους», τόνισε κατά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Η τιμή της μνήμης πολιτών που έχουν πέσει θύματα μίσους και ιδεολογικής βίας, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Αντιθέτως, πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Τραγικά γεγονότα σαν και αυτό, είναι ασυμβίβαστα με τη δημοκρατική μας παράδοση και την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας».

Αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στη Marfin

Σχετικά Άρθρα