Προέλευση COVID 19: Ο δρ. Φάουτσι “αδειάζει” Τραμπ – Πομπέο

 Προέλευση COVID 19: Ο δρ. Φάουτσι “αδειάζει” Τραμπ – Πομπέο

Ο dr. Anthony Fauci με συνέντευξη του στο National Geographic αδειάζει τον Ντόναλντ Τράμπ και τον Υπουργό του επί των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δηλώνοντας πώς ο Covid -19 δεν κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο της πόλης Γιουχάν. Σε συνέντευξη του στις 30 Απριλίου ο Ντόναλντ Τράμπ υπαινίχθη πώς ο ιός είναι κατασκευασμένος στο περίφημο Ινστιτούτο της Γιουχάν.

Όταν οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν λεπτομέρειες ως προς του προεδρικούς υπαινιγμούς ο Ντόναλντ Τράμπ αρνήθηκε να συνεχίσει την κουβέντα. Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο Μάικ Πομπέο ο οποίος δύο φορές τα τελευταία εικοσιτετράωρα προέβη σε υπαινιγμούς περί κατασκευής του ιού στην Γιουχάν αρνούμενος να δώσει περεταίρω διευκρινήσεις.

Επισημαίνεται πώς νωρίτερα τον Απρίλιο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των Υπηρεσιών Ασφάλειας των ΗΠΑ ξεκαθάριζε πώς δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε αποχρώσες ενδείξεις περί εργαστηριακής παραγωγής του Covid-19 και πως ερευνάται το κατά πόσο ο συγκεκριμένος ιός «δραπέτευσε» στην συνέχεια από κάποια υγειονομική δομή λόγω πλημμελών μέτρων προστασίας.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν στην Ουάσιγκτον πολλές πληροφορίες περί προσπαθειών «καθοδήγησης» ή ακόμη και χειραγώγησης ορισμένων δομών των Αμερικανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας προκειμένου να «καταλήξουν» σε πόρισμα που θα ενοχοποιεί την Κίνα ως «εργαστηριακού κατασκευαστή» του Covid-19.

Έτσι λοιπόν ο dr. Fauci μιλώντας στο National Geographic εξήγησε ότι παρατηρώντας πώς εξελίχθηκε ο Covid-19 στον βασικό ξενιστή, τις νυχτερίδες, και πώς μεταπήδησε στην συνέχεια σε άλλα ζώα ξενιστές, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει πώς ο συγκεκριμένος κοροναϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο και πως δεν είναι προϊόν φυσικής διαδικασίας.

Πρόκειται για ισχυρό πλήγμα κατά του Ντόναλντ Τράμπ, το δεύτερο που του επιφέρει ο dr Fauci μέσα σε έναν μήνα. Το πρώτο αφορούσε ένα άλλο «άδειασμα» του προέδρου ο οποίος υποστήριζε με πάθος την θεωρία πώς το φάρμακο κατά της πανδημίας είναι ένα και μοναδικό και ονομάζεται χλωροκίνη (ουσία που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά της Ελονοσίας). Τότε ο λοιμωξιολόγος είχε ανακοινώσει πώς δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ενώ δεν έχουν καταλήξει οι έρευνες ως προς την αποτελεσματικότητα αυτού του σκευάσματος.

Αργότερα έγινε γνωστό μέσω των New York Times πώς τόσο Όμιλος Τράμπ όσο και ένας βασικός χορηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του Προέδρου Τράμπ προσωπικά, έχουν μετοχές στην εταιρεία Sanofi που κατασκευάζει το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Την Τρίτη 5 Μαΐου ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας με δημόσια δήλωση του εξήγησε πώς όπως δείχνουν τα πράγματα ο Covid-19 προήλθε από την Κεντρική Αγορά της πόλης Γιουχάν και από τον τομέα πώλησης ζώων εν ζωή (νυχτερίδες, ερπετά, όλων των ειδών τα τετράποδα (άγρια ή οικόσιτα), όρνιθες, πάπιες, χήνες κλπ). Όλα τα παραπάνω τα αναφέρει σε πρωτοσέλιδη ανταπόκριση του ο βρετανικός Guardian. Απέκλεισε δηλαδή και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας το ενδεχόμενο κατασκευής του ιού σε εργαστήριο.

Η τακτική ενοχοποίησης του Πεκίνου αποτελεί τελευταίο επικοινωνιακό εύρημα των ειδικών του Λευκού Οίκου και ορισμένων ευρωπαϊκών παραγόντων όπως στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Μεγάλης Βρετανίας, στο άμεσο περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον, στην συντηρητική πτέρυγα της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας. Με αυτό το εύρημα επιχειρείται η δημιουργία ενός νέου πλαισίου Ψυχρού Πολέμου που χρησιμοποιείται ήδη ως άλλοθι για πάσα αδεξιότητα ή αστοχία ή κακό χειρισμό που έχει παρατηρηθεί αυτήν την περίοδο.

Την μέθοδο αυτή ακολουθεί ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον εν μέσω προεκλογικής περιόδου με τα ποσοστά του Ντόναλντ Ντράμπ να είναι συρρικνωμένα λόγω του ελλείμματος εμπιστοσύνης που έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινωνία η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν πώς στα τέλη Ιουνίου οι θάνατοι στην Αμερική θα έχουν ξεπεράσει τις 100.000, τρείς φορές δηλαδή οι νεκροί του πολέμου στο Βιετνάμ. Η σύγκριση γίνεται από τα Αμερικανικά ΜΜΕ για καθαρά συμβολικούς λόγους.

Όπως επισημαίνει σε πρωτοσέλιδη ανάρτηση της η Huffington Post, ο Λευκός Οίκος και προσωπικά ο Αμερικανός Πρόεδρος με σημείωμα του απαγόρευσε στα μέλη της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Covid-19, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο dr. Fauci, να καταθέσουν σε ειδική επιτροπή του Κογκρέσου. Το πρωτοφανές επιχείρημα στο οποίο αναφέρεται ο Ντόναλντ Τράμπ είναι πώς λόγω αυξημένων ευθυνών και έλλειψης διαθέσιμου χρόνου δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να μεταβούν στην επιτροπή του Κογκρέσου οι ειδικοί επιστήμονες για να καταθέσουν .

Είναι προφανές πώς ο Λευκός Οίκος θέλει να αποφύγει πάση θυσία την οποιαδήποτε κουβέντα για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στα πρώτα στάδια της στις ΗΠΑ.

Πηγή: National Geographic 

Σχετικά Άρθρα