Ο αρθρογράφος των “ΝΕΩΝ” Γ. Παπαχρήστος μιλά για σκάνδαλο στην τηλεκατάρτιση και καλεί το Μαξιμου να το δει

 Ο αρθρογράφος των “ΝΕΩΝ” Γ. Παπαχρήστος μιλά για σκάνδαλο στην τηλεκατάρτιση και καλεί το Μαξιμου να το δει

«…Και τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός των προηγούμενων εβδομάδων, είναι ίσως μια ευκαιρία για το Μέγαρο Μαξίμου να διερευνήσει τις ακριβείς διαστάσεις του σκανδάλου, στέλνοντας ενδεχομένως σπίτι τους, τους υπευθύνους». Ο λόγος για την υπόθεση της τηλεκατάρτισης, το ενδιαφέρον όμως είναι ποιος γράφει τα παραπάνω…

Ο Γιώργος Παπαχρήστος, στο σημερινό του σημείωμα στα «Νέα» -από όπου και το παραπάνω απόσπασμα- πιστεύει πως «το σκάνδαλο δεν εντοπίζεται τόσο στο ποιοι και πόσοι εκ των ιδιοκτητών κέντρων επιμόρφωσης και κατάρτισης (ΚΕΚ) που θα διαμοιράζονταν το πρόγραμμα, είχαν τα σχετικά προσόντα, αλλά στις επτά πλατφόρμες, οι οποίες υποδείχθηκαν στους ΚΕΚάρχες από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το πρόγραμμα. Τα ΚΕΚ είχαν μόνο δύο (2 !!!) ημέρες να επιλέξουν πλατφόρμα, και καμία δυνατότητα έρευνας για τις δυνατότητές τους…».

Προς επίρρωσιν των παραπάνω ο σχολιογράφος παραθέτει επιστολή ιδιοκτήτριας ΚΕΚ, που διευκρινίζει ότι τα ΚΕΚ ήταν υπεύθυνα για τη διαχείριση και μόνον, του προγράμματος και «ουδεμία σχέση είχαμε με το περιεχόμενο και τη λειτουργία της τηλεκατάρτισης». Όπως σημειώνει, «…εργασθήκαμε για 2,5 εβδομάδες περί τα 80 άτομα επί σχεδόν 20 ώρες ημερησίως εξυπηρετώντας συνολικά 10.009 αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό. Και όλα αυτά μέσα στην πανδημία».

Ίσως, μόλις τελειώσει η κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, να το δουν το θέμα στο Μ. Μαξίμου…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα