Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για τη στήριξη εργαζομένων ειδικών κατηγοριών -Οι κατηγορίες των δικαιούχων

 Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για τη στήριξη εργαζομένων ειδικών κατηγοριών -Οι κατηγορίες των δικαιούχων

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19.

Οι δικαιούχοι που καθορίζονται με την επισυναπτόμενη ΚΥΑ, υποβάλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται, κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στα Π.Σ. του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τα σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής τόνισε πως μέχρι να αρθούν και οι τελευταίες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή της σύμβασής τους ή οι επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται παραμένουν κλειστές. Το ίδιο, όπως ανέφερε, θα ισχύει και για τα επιδόματα στους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους. Εξήγγειλε ακόμη πως όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με μειωμένο ωράριο, θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζεται από την πολιτεία.

Σχετικά Άρθρα