Η “Αυγή” κατονομάζει τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού για το επεισόδιο με την βιαιοπραγία αστυνομικού κατά πολίτη- “Ανεβάζει” το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

 Η “Αυγή” κατονομάζει τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού για το επεισόδιο με την βιαιοπραγία αστυνομικού κατά πολίτη- “Ανεβάζει” το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον ανηψιό και διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη κατονομάζει -επικαλούμενη πληροφορίες- η εφημερίδα “Αυγή” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ως τον επιβάτη του πολυτελούς αυτοκινήτου, οι συνοδοί αστυνομικοί και security του οποίου κακοποίησαν μοτοσυκλετιστή, χθες, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι σχετικές πληροφορίες και φήμες κυκλοφορούσαν ήδη από χθες, ωστόσο, δεν στάθηκε εφικτό να επιβεβαιωθούν καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρχικώς δεν τοποθετήθηκε και κατόπιν αρκέστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση περί έρευνας από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και, έμμεσα, επέρριπτε ευθύνες στον αστυνομικό που ενεπλάκη στο επεισόδιο σε βάρος πολίτη.

Μετά από κάποια σχετικά δημοσιεύματα και την παρέμβαση στο twitter του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση φάνηκε να κινητοποιείται το υπουργείο, χωρίς, ωστόσο να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης που, πέραν της βιαιοπραγίας άνευ λόγου από αστυνομικό σε βάρος πολίτη, αφορούσε το γεγονός ότι ο δράστης συνόδευε επισήμως αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε “σημαίνον πρόσωπο”. Κάποιοι έσπευσαν, λανθασμένα, να ισχυριστούν πως επρόκειτο για το αυτοκίνητο γνωστού κατασκευαστή, αργότερα, όμως, έγινε γνωστο πως η μοτοσυκλέτα του αστυνομικού δεν ήταν καταχωρημένη και πως ο ίδιος ήταν “χρεωμένος” στην ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελικώς η “Αυγή” προχώρησε, πριν λίγο, στην αποκάλυψη πως πρόκειται για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, γεγονός που επιβεβαιώνει και πρωϊνό δημοσίευμα του libre ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποφασισμένος να “σηκώσει” το θέμα.

Συγκεκριμένα η “Αυγή” γράφει:

Ο Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο επιβάτης του αυτοκινήτου οι συνοδοί του οποίου κακοποίησαν τον μοτοσικλετιστή, στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ξεσηκώνοντας κατακραυγή.

Το Μαξίμου απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες δηλώνοντας:

“Έχουμε πλήρη άγνοια για το θέμα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Υπάρχει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε εξέλιξη.”

Έρευνα και απόδοση ευθυνών με αφορμή το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μοτοσυκλετιστή από αστυνομικό ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά, ζητούμε άμεσα να γίνει έρευνα κι απόδοση ευθυνών. Πρέπει επίσης να γνωστοποιηθεί το όνομα καθώς και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», τονίζοντας ότι το περιστατικό έγινε στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Ο μοτοσυκλετιστής φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άνδρας φωνάζει, χτυπάει και πετάει στο έδαφος έναν μοτοσυκλετιστή, του οποίου το δίκυκλο έχει πέσει στην άσφαλτο, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος «τραμπουκίζει» έναν περαστικό, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσουν.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας ανέλαβε τη διερεύνηση του χθεσινού περιστατικού ξυλοδαρμού μοτοσικλετιστή από αστυνομικό.

Όπως σημειώνεται στην ανκοίνωση της ΕΛΑΣ, «ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο μοτοσυκλετιστής φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο με αστυνομική συνοδεία που του έκλεισε τον δρόμο.

Σχετικά Άρθρα