Τέλος τα σχολεία για φέτος στη Ρουμανία

 Τέλος τα σχολεία για φέτος στη Ρουμανία

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, αλλά οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοιτούν διαδικτυακά και το σχολικό έτος θα να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου, με βάση τους βαθμούς που έχουν επιτύχει οι μαθητές.

Ταυτόχρονα, οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία των μαθητών οι οποίοι θα τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και απόστασης.

Οι ρουμανικές Αρχές αποφάσισαν να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία φέτος και οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο όταν ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος.

Οι εθνικές εξετάσεις εισόδου και αποφοίτησης για το γυμνάσιο θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί (η υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι αυτές οι εξετάσεις θα διεξαχθούν πιθανόν τον Ιούλιο), αλλά με την τήρηση αυστηρών κανόνων κοινωνικής απόστασης, δηλαδή θα υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στην τάξη, θα ελεγχθεί η θερμοκρασία τους, θα υπάρχει μία είσοδος και μία έξοδος κ.λπ.

Εξάλλου, από σήμερα, αλλάζουν τα δεδομένα για την κυκλοφορία των πολιτών, άνω των 65 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, άτομα άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ, από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα άτομα αυτών των ηλικιών, θα μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα