Τα “Νέα” δίνουν…voucher αποπομπής στον Βρούτση- Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός

 Τα “Νέα” δίνουν…voucher αποπομπής στον Βρούτση- Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός

Ο Γιάννης Βρούτσης ήταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο, ακόμα και μερίδας του φιλοκυβερνητικού Τύπου, εξαιτίας σειράς χειρισμών του στα θέματα αρμοδιότητάς του. Τα voucher ήταν, απ΄ ότι φαίνεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Χθες, το libre.gr προανήγγειλε τους “τίτλους τέλους” για τον υπουργό Εργασίας. Σήμερα, η εφημερίδα “Τα Νέα” επισημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου “δίνει voucher (σ.σ εννοεί αποχώρησης-αποπομπής) στον Βρούτση”. Φαίνεται, απλώς, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην τον αποπέμψει αυτή τη στιγμή διότι θα μεγένθυνε την κυβερνητική κρίση, θα το πράξει, όμως, στον προσεχή ανασχηματισμό.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πάντως πως μπορεί ο Γιάννης Βρούτσης “να πιάστηκε με τα voucher στην πλάτη”, με βάση όσα αποκαλύφθηκαν για τις αναθέσεις της τηλεκατάρτισης στα ΚΕΚ, δεν είναι, όμως, εντελώς αδύναμος στην κόντρα του με κυβερνητικούς παράγοντες πέριξ του πρωθυπουργού. Και αξιώνει, τουλάχιστον, η αποχώρησή του να γίνει ομαλά και χωρίς να θιγεί ο ίδιος.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα για το θέμα θα αποδειχθεί κρίσιμη. Το ερώτημα είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τους άλλους αρχηγούς, με τον υπουργό Εργασίας στη θέση του ή θα έχει προχωρήσει στην αποπομπή-παραίτηση του πριν την συζήτηση.

Καθώς επίσης και εάν θα αναλάβει να υπερασπίσει την επιλογή των voucher και να απαντήσει στις σοβαρότατες καταγγελίες περί σκανδάλου, ή θα υιοθετήσει την λογική Βρούτση για τις συμβάσεις των ΚΕΚ με προγράμματα ΕΣΠΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πράξει το τελευταίο θα είναι μια έμμεση δικαίωση Βρούτση και ταύτιση του ίδιου του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, οπότε θα γίνει ίσως δυσκολότερη και πολιτικά ανώφελη η αποπομπή του σε βάθος χρόνου.

Τα μετρούν όλα αυτά, απ΄ ότι μαθαίνω, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην δε Κουμουνδούρου εύχονται να κρατήσει στη θέση του τον υπουργό ο πρωθυπουργός. Είναι, αναμφίβολα, εξαιρετικός στόχος, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες…

Τα Νέα

Σχετικά Άρθρα