Εξεταστική για τη Συμφωνία των Πρεσπών θέλει ο Βελόπουλος

 Εξεταστική για τη Συμφωνία των Πρεσπών θέλει ο Βελόπουλος

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των λόγων και διαδικασιών κάτω από τις οποίες υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Nίκο Κοτζιά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να την στηρίξουν.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα αυτό, η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη πρόταση που κατατέθηκε μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Να δούμε γιατί ο τότε υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς βιάστηκε να την υπογράψει. Αυτή η επιτροπή θα αποκαλύψει το προσωπείο της ΝΔ. Τι κάνατε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Υποκινούσατε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας και από την στιγμή που αναλάβατε την κυβέρνηση εφαρμόζετε τη Συμφωνία απαρέγκλιτα παρά τις παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών. Να δω πόσοι Μακεδόνες βουλευτές από εδώ μέσα θα συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Μπορεί με τις οικονομικές και εθνικές επιλογές σας να ξεγελάτε τον ελληνικό λαό για λίγο καιρό. Για πάντα όμως δεν μπορείτε να τον ξεγελάτε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης…

Σχετικά Άρθρα