Άνοιξαν οι κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

 Άνοιξαν οι κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί που αντιδρούν σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και αφορά μεταξύ άλλων αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η συγκέντρωση έγινε κάτω από διακριτική αστυνομική επιτήρηση παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων υπό τον φόβο διασποράς του κοροναϊού.

Ακριβώς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι φρόντισαν στο μέτρο του δυνατού να τηρούν αποστάσεις ενώ ορισμένοι φορούσαν και μάσκα.

Σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη και τέθηκε ταυτόχρονα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, τη θεσμοθέτηση 24 Πρότυπων και 38 πειραματικών σχολείων, ενίσχυση ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα