Στη Βουλή η τροπολογία Αυγενάκη για τα φετινά πρωταθλήματα

 Στη Βουλή η τροπολογία Αυγενάκη για τα φετινά πρωταθλήματα

Κατατέθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στις ομοσπονδίες να τροποποιήσουν για φέτος τα πρωταθλήματα λόγω του κοροναϊού.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για μία ΠΝΠ αναφορικά με μέτρα κατά του κορονοϊού πέρασε και η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων αναφορικά με τη φετινή σεζόν.

Επί του θέματος είχε πάρει σχετική πρωτοβουλία η Basket League που ήδη έχει προχωρήσει σε αναστολή του φετινού πρωταθλήματος.

Η τροπολογία επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Παράλληλα, οι τροποποιήσεις δεν χρειάζονται την επικύρωση της ΓΣ κάθε ομοσπονδίας, ενώ υπογραμμίζεται πως έχει ισχύ μόνο για φέτος.

Τέλος, στην ίδια τροπολογία, περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τη μεταβατική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), έως ότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του διαδόχου φορέα, ήτοι του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)

πηγή: filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα