Προστασία Α’ κατοικίας: Προς μικρή παράταση για να “περπατήσει” ο πτωχευτικός – Κρίσιμη τηλεσύσκεψη με τους Θεσμούς

 Προστασία Α’ κατοικίας: Προς μικρή παράταση για να “περπατήσει” ο πτωχευτικός – Κρίσιμη τηλεσύσκεψη με τους Θεσμούς

Αν δεν υπήρχε η υπόθεση Βρούτση, το θέμα που θα κυριαρχούσε σήμερα στην εκτός κοροναϊού επικαιρότητα, θα ήταν η έναρξη της 6ης  μεταμνημονιακής αξιολόγησης, με την προστασία της α΄κατοικίας να είναι το θέμα που πονοκεφαλιάζει την οδό Νίκης.

Ανοιχτό το φιάσκο παρά την άτακτη υποχώρηση – Ο Βρούτσης, ο Γεωργιάδης και… ο ανασχηματισμός

Editorial: Από τα voucher στους πλειστηριασμούς;

Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα οι θεσμοί έχουν κρατήσει σκληρή στάση, με το ισχύον καθεστώς προστασίας να εκπνέει σε μία εβδομάδα, την Πέμπτη 30 Απριλίου. Η παράταση του καθεστώτος είναι το βασικό ζητούμενο για τον Χρήστο Σταϊκούρα, που φαίνεται ότι όμως επεξεργάζεται και δεύτερα σενάρια.

Σύμφωνα με τα «Νέα», «οι διαφορές έχουν αρχίσει να γεφυρώνονται και θα υπάρξει συμβιβασμός. Εκτιμάται ότι η Αθήνα θα κερδίσει μια παράταση 3-4 μηνών η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να καταλήξει και να συμφωνήσει με τους θεσμούς στο τελικό σχέδιο του νέου πτωχευτικού πλαισίου, το οποίο θα φέρει στη Βουλή το καλοκαίρι, για να ενεργοποιηθεί ενδεχομένως από το φθινόπωρο».

Πάντως, «την επιδότηση των δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ιδιωτών και επιχειρηματιών που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας, επεξεργάζεται η κυβέρνηση», γράφει η «Καθημερινή», «ως εναλλακτική λύση αντί της παράτασης του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύει σήμερα».

Σύμφωνα δε, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόταση θα συζητηθεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ το θέμα τέθηκε και στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Ν. Παπ.    

Σχετικά Άρθρα