Editorial: Από τα voucher στους πλειστηριασμούς;

 Editorial: Από τα voucher στους πλειστηριασμούς;

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Βερβεσσός δήλωσε ευθέως σήμερα πως οι δικηγόροι δεν θα προσέλθουν στα ειρηνοδικεία, από την Δευτέρα, καθώς θεωρεί πως οι χώροι αποτελούν “υγειονομικές βόμβες”.

“Δεν θα πάμε σε ακατάλληλους χώρους επειδή κάποιοι θέλουν να ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς”, είπε (Real Fm) ο κ. Βερβεσσός. Καταγγελία σοβαρότατη που αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση εντάσσει τις πιέσεις των δανειστών για την έναρξη των πλειστηριασμών στον σχεδιασμό της αποκλιμάκωσης των μέτρων για τον κοροναϊό!

Ανοίγει, δηλαδή, ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλάκεια, ακριβώς γι αυτό, ενώ δεν έχει προβεί, ακόμα, στις δέουσες (έστω και μονομερείς) ενέργειες για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει ζητήσει και η αντιπολίτευση.

Αρκείται, μόνο, στις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη ότι “δεν πρόκειται να βγει στο σφυρί κανένα σπίτι εν μέσω πανδημίας”.

Αγαθές, αναμφίβολα, οι προθέσεις του υπουργού αλλά γιατί δεν επικυρώνονται και από κάποια σχετική τροπολογία; Ποιος μπορεί να αποτρέψει τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες να προχωρήσουν σε αυτό που απεύχεται ο υπουργός;

Σχετικά Άρθρα