Τσιόδρας: Με μάσκες στους κλειστούς χώρους – Ένα βήμα πριν ανοίξουν τα σχολεία

 Τσιόδρας: Με μάσκες στους κλειστούς χώρους – Ένα βήμα πριν ανοίξουν τα σχολεία

Με χρήση υφασμάτινων μασκών στους κλειστούς χώρους θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την άρση των περιοριστικων μέτρων, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό είπε επίσης ότι συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το τί θα γίνει με τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι τη χρήση των μασκών ως μέσο προστασίας από τον κοροναϊό αποφάσισε σήμερα και η Γερμανία.

Σε 48 ώρες η πρόταση των ειδικών για τα σχολεία

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει καταλήξει ακόμα στην πρότασή της για τα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός 48 ωρών. Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων. Έδειξε, πάντως, πως ο ίδιος προκρίνει την επαναλειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Κάτι για το οποίο υπάρχουν αρκετές ενστάσεις στην κυβέρνηση και διαφορετικές απόψεις στην επιστημονική κοινότητα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει με την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, ωστόσο θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους.

Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρ’επει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί.

Σχετικά Άρθρα