Κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση του φοιτητικού ενοικίου

 Κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση του φοιτητικού ενοικίου

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την Παρασκευή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για μείωση 40% στα ενοίκια των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τους τόπους διαμονής της οικογένειάς τους, ή είναι εξαρτώμενα τέκνα και οι γονείς τους έχουν ενταχθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε ανακοινώσει νωρίτερα οτι σε αυτή την τροπολογία, θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το μέτρο αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος παράλληλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα στήριξης των πολιτών, της κοινωνίας και την οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει τη θέσπιση στο άμεσο μέλλον, ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.

Απατώντας στην κριτική και τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευση για το βάθος των επιπτώσεων στην Οικονομία, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε πως αυτή επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και ο κορωνοϊός ανέκοψε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Μια δυναμική όμως που εξακολουθεί, όπως παρατήρησε να έχει κεκτημένη ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται από τα 2 δις ευρώ που αντλήσαμε με την έκδοση του 7ετους ομολόγου, με επιτόκιο 2%.

Η ΠΝΠ της από 30.3.2020 πέρασε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που την υπερψήφισαν ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 την καταψήφισαν και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί την Παρασκευή σ την Ολομέλεια κατά την συζήτηση και ψήφισή της .

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα