Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Γ. Παπαχρήστος αποφαίνεται: Οι εργασιακές αλλαγές Βρούτση δεν θα ανακληθούν

 Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Γ. Παπαχρήστος αποφαίνεται: Οι εργασιακές αλλαγές Βρούτση δεν θα ανακληθούν

Είναι πολλές μέρες τώρα που ο Γιώργος Παπαχρήστος από τη στήλη του στα «Νέα» ζητούσε μια διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Εργασίας, ότι τα μέτρα που πήρε τώρα η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων, θα αρθούν την επομένη της εξόδου από την υγειονομική κρίση.

Φευ! Είδε και απόειδε ο αρθρογράφος και σήμερα αποφαίνεται…

«Χωρίς να θέλω να μαυρίσω την ψυχή κανενός Μεγάλη Πέμπτη, τρεις ημέρες πριν την Ανάσταση, έχω την αίσθηση ότι αυτές οι αλλαγές που έχουν επέλθει τελευταία στα εργασιακά (οι αλλαγές Βρούτση) δεν θα ανακληθούν με την έξοδο από την καραντίνα, ούτε καν με τον έλεγχο επί του κορωνοϊού με κανένα από τα δεκάδες εμβόλια που πρόκειται να παραχθούν από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Ήρθαν για να μείνουν. Γιατί συνδέονται απολύτως με την ύφεση και την πιθανή εκτόξευσή της πάνω από 10%. Αν συνέβαινε το αντίθετο, κάποιος, ο Πρωθυπουργός ιδίως, θα έβγαινε και θα έλεγε ‘ακούστε να δείτε, μην τρομάζετε με τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που έχουμε λάβει. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, και η οικονομία επανέλθει σε μια κανονικότητα, τα συγκεκριμένα μέτρα θα ακυρωθούν και οι εργασιακές σχέσεις θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς’.

Δεν το είπε κανείς υπουργός, δεν το είπε ο Βρούτσης, δεν το είπε ο Άδωνις, δεν το είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος σε κάποια από τις τόσες δημόσιες τοποθετήσεις του…».

Επιμύθιον; «Θα πέσει πολύ κλάμα φοβάμαι μετά τον κορωνοϊό –περισσότερο από την εποχή των Μνημονίων. Και τότε θα δούμε τις πραγματικές αντοχές της κυβέρνησης, η οποία πλην των άλλων θα έχει να αντιμετωπίσει και την παραδοσιακή αμφισβήτηση που ακολουθεί κάθε μεγάλη κρίση, έστω και αν την αντιμετώπισε θετικά…».

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα