“Δεν υπήρξε ποτέ κυβερνητική βούληση για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας”

 “Δεν υπήρξε ποτέ κυβερνητική βούληση για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας”

Η κυβερνητική βούληση για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας ΔΕΝ προσέκρουσε στην άρνηση των δανειστών, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ τέτοια βούληση, υποστηρίζει σήμερα η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της.

Για το συμπέρασμά της αυτό, η εφημερίδα επικαλείται δύο πράγματα: Πρώτον, «η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρνηση των δανειστών κατευθείαν, χωρίς (…) να διαπραγματευθεί το θέμα και να ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις. Προφανώς οι εποχές που ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε χαμό και έπαιρνε τηλέφωνα το ένα μετά το άλλο (με την αντιπολίτευση να κραυγάζει ‘βαστάτε, δανειστές’…) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα πάμε ήσυχα-ήσυχα, τρώμε τη σφαλιάρα και το ανακοινώνουμε μετά».

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη διαφωνία των τραπεζών να επεκταθεί το καθεστώς προστασίας: «…Και η ΝΔ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να στενοχωρήσει τις τράπεζες. Λογικό: ένα κόμμα που κουβαλάει 250 εκατομμύρια θαλασσοδάνεια, που ο ίδιος του ο αρχηγός έχει δάνειο για το οποίο δεν πλήρωσε ούτε μισό ευρώ και που παίρνει τη μια χαριστική ρύθμιση μετά την άλλη, δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική πολιτική απέναντι στις τράπεζες».

«Η σκληρή διαπραγμάτευση δεν είναι το φόρτε τους», καταλήγει το κύριο άρθρο της «Αυγής».

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα