Σάλος στις ΗΠΑ για τον Τραμπ που προτρέπει τους πολίτες να πάρουν…υδροξυχλωροκίνη!-

 Σάλος στις ΗΠΑ για τον Τραμπ που προτρέπει τους πολίτες να πάρουν…υδροξυχλωροκίνη!-

Θύελλα στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ προκαλεί η προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ στους πολίτες να κάνουν χρήση φαρμάκου που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τις αρχικές συνωμοσιολογικές κωρώνες για τον Covid 19 και τον εφησυχασμό, έκανε ένα ακόμα βήμα στην ανευθυνότητα.

Ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Dr Fauci προειδοποίησε ξανά ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση ενός μη αποδεδειγμένου φαρμάκου κατά της ελονοσίας που ο Τραμπ παρουσιάζει ως πιθανή θεραπεία για το Covid-19.
Στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου το Σάββατο και την Κυριακή , ο Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς που ανησυχούν για τον ιό να δοκιμάσουν την υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας , της αρθρίτιδας και του λύκου και το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς για άλλες καταστάσεις.

“Παρ’το. Τι έχετε να χάσετε?” δήλωσε ο πρόεδρος το Σάββατο, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να το πράξει μόνος του αφού ρώτησε “τους γιατρούς του”.

Την Κυριακή, ο Trump είπε ότι η χώρα δεν έχει το χρόνο “να πάρει μερικά χρόνια” για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Αλλά ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος γιατρός για τις μολυσματικές ασθένειες και ένα βασικό μέλος της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου, ήταν ανένδοτος ότι δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι το φάρμακο είχε κάποιο όφελος από τον κοροναϊό.

“Από την άποψη της επιστήμης, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε οριστικά ότι λειτουργεί», είπε στο Face the Nation της CBS.

“Τα δεδομένα είναι πραγματικά στην καλύτερη περίπτωση υποδεέστερα. Υπήρξαν περιπτώσεις που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και υπάρχουν και άλλοι που δείχνουν ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα ».

Ο Δρ James Phillips, καθηγητής ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου George Washington, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν την υγεία τους εάν ακολουθήσουν τη συμβουλή του προέδρου να πάρουν ένα φάρμακο για μια κατάσταση για την οποία δεν είχε δοκιμαστεί.

«Δεν γνωρίζουμε αρκετά για να κάνουμε ιατρικές συστάσεις», είπε στο CNN.

Σχετικά Άρθρα