Ένας ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις άνθρωποι…

 Ένας ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις άνθρωποι…

Όλα επάνω του τα έχει πάρει, αυτόν τον καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας. Η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό έχει προκαλέσει μια άλλου τύπου αναγκαστική λειτουργία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάγκη να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και να οργανώνονται τηλεδιασκέψεις με φορείς, αλλά και η παρακολούθηση των εξελίξεων σε ιατρικό (ΕΣΥ) και κοινωνικό (εργασία, αγορά) επίπεδο, οδήγησε στην συγκρότηση ενός άτυπου αλλά δραστήριου κύκλου ανθρώπων, γύρω από τους οποίους δρουν άλλοι ομόκεντροι κύκλοι.

Η αδυναμία συνεχούς επικοινωνίας -όπως γινόταν στα γραφεία της Κουμουνδούρου- έχει αναγκάσει τον πρόεδρο του κόμματος να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις, συχνά κατόπιν επικοινωνίας με τον διευθυντή του γραφείου του -πρώην υπουργό Δικαιοσύνης- ΜΙχάλη Καλογήρου, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Νίκο Ανδριόπουλο.

Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι και από τον Αλέξη Τσίπρα | Arcadia Portal

Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινωνεί καθημερινά με τους βασικούς τομεάρχες: τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη που έχουν πλήρη εικόνα (λεπτό προς λεπτό) σχετικά με το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και την πορεία εξαπλωσης του ιού, την Έφη Αχτσιόγλου που έχει γίνει “βεντούζα” στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (ο οποίος, είναι αλήθεια, δραστηριοποιήθηκε περισσότερο αυτόν τον καιρό μετά από μια αρκετά μακρά περίοδο χαμηλής ενασχόλησης), τον Νίκο Παππά, τον Γιάννη Ραγκούση και μερικούς ακόμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατρέψει το σπίτι του στην Κυψέλη σε…μικρή Κουμουνδούρου και από εκεί συντονίζει τους πάντες. Όταν απαιτείται να μετακινηθεί, αυτό γίνεται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας και, όπως μαθαίνουμε, οι…αποστάσεις τηρούνται πλήρως, όπως και όλα τα σχετικά (γάντια, μάσκες). Αναγνωρίζοντας πως η παραμικρή απουσία αυτόν τον καιρό από την πρώτη γραμμή της μάχης θα στοιχίσει μελλοντικά…

Σχετικά Άρθρα