FAZ: Γερμανοί επιστήμονες συστήνουν την “διαλογή ασθενών” από κοροναϊό!

 FAZ: Γερμανοί επιστήμονες συστήνουν την “διαλογή ασθενών” από κοροναϊό!

Οδηγίες “διαλογής” ασθενών (“Triage”) δίνουν στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Γερμανίας οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου, για την περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε: Ποια είναι η μέθοδος “Triage” (Διαλογή νοσοούντων) που εφαρμόζεται στην “ιατρική των καταστροφών” και έχει εφαρμοστεί σε διάφορες περιπτώσεις, κυρίως πολέμων ή ακραίων καταστάσεων με πολλά θύματα.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρείες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.

“Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών”, αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι “αναπόφευκτο” να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Όπως επισημαίνει η FAZ, οι ειδικοί εισηγούνται ότι η Εντατική Θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση, τονίζεται, θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ, είναι πιθανό να χάσει την θέση του. Οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν πάντως εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή “κοινωνικά κριτήρια”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ασθενείς κοροναϊού Γερμανία
FAZ: Η αξιολόγηση της κλινικής προοπτικής επιτυχίας πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν προσεκτικά…

Το έγγραφο στο οποίο στηρίζεται η αποκάλυψη της FAZ

Σε απόσπασμα του εγγράφου αναφέρεται (μετάφραση μέσω Google translator από τη γερμανική γλώσσα):

“…Αποφάσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκηςκαι εντατικής θεραπείας στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19Κλινικές και δεοντολογικές συστάσειςη Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής Φροντίδας και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI),η γερμανική εταιρεία για τη διεπιστημονική έκτακτη και οξεία ιατρική (DGINA),η Γερμανική Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Ιατρικής Εντατικής Φροντίδας (DGAI)η Γερμανική Εταιρεία Εσωτερικής Εντατικής Φροντίδας και Επείγουσας Ιατρικής (DGIIN)η Γερμανική Εταιρεία Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ιατρικής (DGP)η Γερμανική Εταιρεία Παρηγορητικής Ιατρικής (DGP)και την Ακαδημία Δεοντολογίας στην Ιατρική (AEM) * 1Έκδοση που υιοθετήθηκε από τις επαγγελματικές ενώσεις στις 25 Μαρτίου 2020Περιεχόμενο1. Ιστορικό ……………………………………….. ………………………………………….. ………………… 12. Γενικές αρχές λήψης αποφάσεων …………………………………….. ………. 22.1. Ατομικές, βασισμένες σε ασθενείς βάσεις λήψης αποφάσεων2η2.2. Πρόσθετη βάση για αποφάσεις σε περίπτωση έλλειψης πόρων2η3.Προδικασίες και κριτήρια για αποφάσεις ιεράρχησης προτεραιοτήτων ………………………………… 33.1. Διαδικασία λήψης αποφάσεων ……………………………………….. …………………. 43.2. Κριτήρια για αποφάσεις προτεραιότητας ……………………………………… ………… 53.2.1. Αποφάσεις σχετικά με την εισαγωγή στην ΜΕΘ53.2.2. Αποφάσεις σχετικά με την αλλαγή του θεραπευτικού στόχου κατά τη διάρκεια της εντατικής θεραπείαςθεραπεία (επανεκτίμηση)73.3. Λοιπές καταστάσεις απόφασης που αφορούν την ιεράρχηση προτεραιοτήτων3.3.1. Προκλινικές αποφάσεις (π.χ. νοσοκομεία, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης)83.3.2 Αποφάσεις στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης83.3.3. Αποφάσεις σχετικά με το γενικό τμήμα8Λογοτεχνία, πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία αυτής της σύστασης9Εικ.: Λήψη αποφάσεων με ανεπαρκείς εντατικούς πόρους10οΒοήθεια τεκμηρίωσης για τον καθορισμό προτεραιοτήτων όταν οι πόροι είναι σπάνιοι111. ΙστορικόΣύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της γνώσης σχετικά με την πανδημία COVID 19, είναι πιθανόότι στη Γερμανία σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει δυναμικότηταδεν αυξάνει πλέον επαρκείς εντατικούς ιατρικούς πόρους για όλους τους ασθενείς 2είναι διαθέσιμα που τα χρειάζονται. Οι αναμενόμενες συγκρούσεις στη λήψη αποφάσεωνΟι εντατικές ιατρικές θεραπείες ώθησαν τα μέλη των συμμετεχόντωνεπαγγελματικές ενώσεις, τις ακόλουθες συστάσεις για αποφάσεις σχετικά με τοανταλλαγή επειγόντων και εντατικών ιατρικών πόρων στο πλαίσιο του COVID-19 Pan για να δουλέψει demie.1 Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Δεοντολογίας στην Ιατρική υποστηρίζει τοονόματα συστάσεων2 Για καλύτερη αναγνωσιμότητα μόνο, αυτό το έγγραφο αναφέρεται μόνο στο αρσενικό, μη ουδέτερο φύλοχρησιμοποιημένη μορφή. Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, όλα τα φύλα είναι πάντα σημαίνουν.

Συστάσεις για την κατανομή των πόρων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και Φάρμακο εντατικής θεραπείας στην πανδημία COVID-192ηΕνόψει της υπάρχουσας έλλειψης συστάσεων στη Γερμανία γι ‘αυτόΟι συγγραφείς έχουν νόμιμους θεσμούς και προβλέψιμες επείγουσες ανάγκεςσε συντονισμό με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ιατρικής και της επιστημονικήςΟι ειδικευμένες εταιρείες αποφάσισαν να αναπτύξουν αυτή τη σύσταση. Εσείςιατρικά καιστήριξη λήψης αποφάσεων βάσει κριτηρίων και διαδικασιών δεοντολογικού χαρακτήραπροσφορά. Εκπρόσωποι ιατρών έκτακτης ανάγκης και εντατικής θεραπείας, ιατρικήςτο δίκαιο και τους άλλους κλάδους.

Οι συγγραφείς και οι σχολιαστές αναφέρονται στο προσάρτημα

1.Οι συστάσεις βασίζονται σε νέες επιστημονικές γνώσεις.πρακτική εμπειρία και άλλες σχετικές εξελίξεις.κουνάει. Η τρέχουσα έκδοση μπορεί να βρεθεί στο www.divi.de. Ένα σχόλιοΗ σύσταση αυτή ενθαρρύνεται ρητά.2. Γενικές αρχές λήψης αποφάσεωνΟι αποφάσεις για ιατρική περίθαλψη γίνονται πάντοτε ενώπιον τουλόγω των αναγκών του συγκεκριμένου ασθενούς (με επίκεντρο τον ασθενή) (βλ2.1). Εκτός από αυτό πάντα έρχεται σε ισχύ η ατομική ηθική εκτίμησημε την ιεράρχηση προτεραιοτήτων σε περίπτωση έλλειψης κεφαλαίων, μια εξατομικευμένη προοπτική(βλέπε σημείο 2.2).2.1.

Ατομικές, βασισμένες σε ασθενείς βάσεις λήψης αποφάσεωνΗ ένδειξη και η θέληση του ασθενούς αποτελούν τη βάση για κάθε άτομο με επίκεντρο τον ασθενήΑπόφαση:o Η εντατική φροντίδα δεν αναφέρεται εάνo Η διαδικασία της θάνατης ξεκίνησε αμείλικτα,o Η θεραπεία θεωρείται ιατρικά απελπιστική επειδή δεν υπάρχειΑπαιτείται βελτίωση ή σταθεροποίηση ήo επιβίωση λόγω μόνιμης παραμονής στη μονάδα εντατικής θεραπείαςθα ήταν δεσμευμένο.o Οι ασθενείς που αρνούνται την εντατική θεραπεία δεν γίνονται φάρμακα εντατικής θεραπείαςαντιμετωπίζονται. Αυτό μπορεί να γίνει με βάση την τρέχουσα εκφρασμένη, δηλωμένη (π.χ.μια εκ των προτέρων οδηγία), προγενέστερα διατυπωθείσες ή τεκμηριωμένες διαθήκεςφακό.2.2. Πρόσθετη βάση για αποφάσεις σε περίπτωση έλλειψης πόρωνΕάν οι πόροι είναι ανεπαρκείς, πρέπει να ληφθεί αναπόφευκτα απόφασηπου οι εντατικοί ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία με φάρμακα οξείας / εντατικής θεραπείας και τα οποίαδεν θα πρέπει να θεραπεύεται (ή πλέον) σε φάρμακα οξείας / εντατικής θεραπείας. Αυτό είναιυποδηλώνει περιορισμό της θεραπείας που επικεντρώνεται στον ασθενήδιαζύγιο, το οποίο δημιουργεί τεράστιες συναισθηματικές και ηθικές προκλήσειςομάδα δράσης αντιπροσωπεύει.Αν δεν γίνουν δεκτοί όλοι οι κριτικά ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείαςπρέπει να είναι ανάλογη με την ταξινόμηση στην ιατρική καταστροφών

Συστάσεις για την κατανομή των πόρων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και Φάρμακο εντατικής θεραπείας στην πανδημία COVID-193ηΗ διανομή περιορισμένων πόρων μπορεί να αποφασιστεί. Απαιτείδιαφανή, ιατρικά και δεοντολογικά θεμελιωμένα κριτήρια για τα τότε αναγκαίαΠροτεραιότητα. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να ανακουφίσει τις εμπλεκόμενες ομάδες και αυτόΕνίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού στη διαχείριση κρίσεων στα νοσοκομεία.Η ιεράρχηση δεν είναι ρητά με την πρόθεση των ανθρώπων ήΑνθρώπινη ζωή, αλλά λόγω της υποχρέωσης να ασχοληθεί με την (περιορισμένηδέκα) πόρους όσο περισσότεροι ασθενείς έχουν μια ευεργετική συμμετοχή στην ιατρικήγια να καταστεί δυνατή η κάλυψη των επιτοκίων σε συνθήκες κρίσης.

Επομένως, η ιεράρχηση των ασθενών πρέπει να βασίζεται στο κριτήριο της κλινικήςνα προσανατολιστεί η προοπτική επιτυχίας , η οποία δεν αποτελεί απόφαση υπό την έννοια της “καλύτερης επιλογής”, αλλά την παραίτηση από τη θεραπεία για όσους δεν έχουν ήυπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Η προτεραιότητα θα είναι εκείνηαντιμετωπίζονται κλινικά σε ιατρική έκτακτης ανάγκης ή εντατικής θεραπείας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο επίπεδοΗ πιθανότητα επιβίωσης ή μια καλύτερη συνολική πρόβλεψη (επίσης στην περαιτέρωΜάθημα). Η αξιολόγηση της κλινικής προοπτικής επιτυχίας πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν προσεκτικά.Η ιεράρχηση πρέπει πάντα να γίνεται- μεταξύ όλων των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία,ανάλογα με το πού φροντίζονται (αίθουσα έκτακτης ανάγκης, γενικάμονάδα εντατικής θεραπείας).Η ιεράρχηση βασίζεται στην αρχή της ισότητας- δεν δικαιολογείται εντός της ομάδας των ασθενών με COVID-19- και δεν επιτρέπεται μόνο βάσει ημερολογιακής ηλικίας ή οφείλεται σε ειδικά κριτήρια.

Σημείωση: Για συνταγματικούς λόγους, η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να είναι αντίθετη.. Ανθρώπινες ζωές να ζυγίζονται. Ταυτόχρονα, οι πόροι θεραπείας να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα. Αυτές οι συστάσεις βασίζονται στοσύμφωνα με τους συντάκτες, τις πλέον δικαιολογημένες δεοντολογικές αρχέςσε μια τραγική κατάσταση απόφασης. Τελική νομική ταξινόμηση δεν αποτελεί το αντικείμενο αυτών των συστάσεων”.

Σχετικά Άρθρα