Dr. Fauci, ο “Τσιόδρας” των ΗΠΑ- Ερωτηματικά για την απουσία του από το “μπρίφινγκ” του Τραμπ για την πανδημία…

 Dr. Fauci, ο “Τσιόδρας” των ΗΠΑ- Ερωτηματικά για την απουσία του από το “μπρίφινγκ” του Τραμπ για την πανδημία…

«Πού είναι o Fauci;» Η Αμερική πανικοβάλλεται ως γιατρός απουσιάζει πάλι από την ενημέρωση του Λευκού Οίκου

Ο Νεοϋρκέζος γιατρός Dr Fauci, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, επιστρατεύθηκε στην ενημέρωση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ως μια ήρεμη και μετριοπαθής παρουσία που ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες για την πανδημία του κοροναϊού που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Dr Fauci είναι ο “Σωτήρης Τσιόδρας” των ΗΠΑ. Αίφνης, όμως, η απουσία του από τις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου πυροδότησε σχόλια στα social media και μεταξύ των ειδικών, όπως περιγράφει ο Guardian.

https://twitter.com/AmandiOnAir/status/1242219842138263552?s=20

Ο συναγερμός αντικατοπτρίζει πόσο το έθνος έχει έρθει να στηριχθεί στη σοφία του γιατρού από τη Νέα Υόρκη καθώς εξαπλώνεται η πανδημία των κοροναϊών, με το χειρότερο να έρχεται. Για πολλούς αγχωμένους Αμερικανούς που συντονίζονται από το περιορισμό των σπιτιών τους, ο Fauci είναι μια φωνή της λογικής σε μια εποχή βαθιάς αβεβαιότητας.

Και η απουσία του από μια ακόμη νέα ενημέρωση του προέδρου ήταν ανησυχητική.

Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλά κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο στις 21 Μαρτίου 2020.
Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο στις 21 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: Τάσος Κατωπόδης / Getty Images

Όπως μεταδίδει το nbcnews , ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Ασθενειών, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Αμερικανοί πιθανότατα θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και να ασκούν κοινωνική αποστασιοποίηση για “τουλάχιστον μερικές εβδομάδες” εν μέσω της επιδημίας κοροναϊού .

“Αν κοιτάξετε την τροχιά των καμπυλών των κρουσμάτων και άλλων περιοχών, τουλάχιστον θα περάσουν αρκετές εβδομάδες”, δήλωσε ο Fauci σε συνέντευξή του στην Savannah Guthrie στην εκπομπή “TODAY”.

“Δεν βλέπω ότι ξαφνικά, την επόμενη εβδομάδα ή δύο εβδομάδες από τώρα θα τελειώσει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα. Νομίζω ότι θα είναι αρκετές εβδομάδες. “

Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα