Τα ellinika hoaxes διαψεύδουν τον υπουργό για το Ίντερνετ – Κινδυνεύει ή όχι με κατάρρευση το δίκτυο;

 Τα ellinika hoaxes διαψεύδουν τον υπουργό για το Ίντερνετ – Κινδυνεύει ή όχι με κατάρρευση το δίκτυο;

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί την εποχή του κοροναϊού είναι αν «αντέχουν» τα παγκόσμια δίκτυα του Internet στην αυξημένη ζήτηση που αναμενόμενα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες καθώς πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος μιλώντας στο Kontra παραδέχθηκε πως τα δίκτυα πιέζονται λόγω τηλεργασίας. «Πράγματι, αυτήν τη στιγμή τα δίκτυα βρίσκονται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκοσμίως. Δοκιμάζονται, υπό την έννοια ότι οι δυνατότητές τους αφορούν άλλες καταστάσεις, όχι αυτές που ζούμε τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου αυτές τις μέρες και τονίζοντας το εξής:

«Ζητάμε από τον κόσμο τις ώρες εργασίας, δηλαδή 9:00 με 18:00 χονδρικά, αν είναι δυνατόν, για να μπορούν να γίνονται τηλεδιασκέψεις με την εργασία άνετα, για να μπορεί να γίνεται τηλεκπαίδευση όπου αυτό είναι εφικτό, αν γίνεται να μην καταναλώνουμε ψυχαγωγικό περιεχόμενο με τον ίδιο όγκο που το καταναλώνουμε τις βραδινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα».

Αν και είναι σαφές ότι μέχρι στιγμής τα δίκτυα αντέχουν, η έκκληση του αρμόδιου υπουργού υποδεικνύει ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, αν συνεχιστεί η αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου.

Τα ellinika hoaxes, πάντως ενημερώνουν με πλήρη βεβαιότητα ότι «Το Ίντερνετ ΔΕΝ θα καταρρεύσει εξαιτίας του κορωνοϊού», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον ίδιο τον υπουργό και τις ανησυχίες για τις πιέσεις στο Ίντερνετ παγκοσμίως.