Ιταλία: Κλειστά και πέραν της 3ης Απριλίου τα σχολεία

 Ιταλία: Κλειστά και πέραν της 3ης Απριλίου τα σχολεία

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία καθώς αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid19 αυξάνεται αλματωδώς. Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είχε αρχικά αποφασίσει το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων (πλην εκείνων που πωλούν τρόφιμα, των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων) έως τις 25 Μαρτίου και το κλείσιμο των σχολείων έως τις 3 Απριλίου. Αυτό πια δεν κρίνεται αρκετό.

«Καταφέραμε να αποφύγουμε την κατάρρευση του συστήματος και τα μέτρα αποδίδουν. Για αυτό θα παραταθούν» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

«Θέλω να απευθυνθώ στη λογική και την υπευθνότητα όλων των πολιτών. Μείνετε σπίτι και βγείτε μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να το κάνετε» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι η ιταλική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ελέγχους από τις 11 Μαρτίου έως τις 17 Μαρτίου και έχει εντοπίσει σχεδόν 50.000 παραβάτες.

Η κυβέρνηση Κόντε έχει εγκρίνει στήριξης της οικονομίας 25 δισ. ευρώ, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει και το πλαίσιο που της επιτρέπει να μπλοκάρει εξαγορές ιταλικών επιχειρήσεων από ξένες, ώστε αυτό να συμπεριλάβει και εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου εταιρείες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα