Μέλος της ομάδας για τον κοροναϊό:”Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τη χώρα”

 Μέλος της ομάδας για τον κοροναϊό:”Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τη χώρα”

Ξεκάθαρος ότι αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα το κάνει, ήταν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Νίκος Σύψας. «Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα:

«Οσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση».

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν κινδυνεύει, ενώ ανέφερε ότι η κινεζική πόλη Ουχάν, εκεί από όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα.

«Ευτυχώς προλάβαμε την διασπορά στους νέους», εκτίμησε ο κ. Σύψας ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν κάποιος που θα προσβληθεί από τον ιό θα έχει χρόνια προβλήματα υπογράμμισε ότι είναι «νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών», τόνισε και αναφέρθηκε στους καπνιστές και αν αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο:

«Μπορεί να έχουν λίγα περισσότερα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς όπως κατέληξε έχουν πίεση στους πνεύμονες.

Σχετικά Άρθρα