Πανζουρλισμός στο τηλεφωνικό κέντρο πληροφόρησης για τον κοροναϊό – Έφτασαν τις 5.000 οι κλήσεις

 Πανζουρλισμός στο τηλεφωνικό κέντρο πληροφόρησης για τον κοροναϊό – Έφτασαν τις 5.000 οι κλήσεις

Στις 5000 ανήλθαν οι κλήσεις που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορωνοϊό – 2142142000 – που έθεσαν σε λειτουργία χθες η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (63%) αφορούσε οδηγίες σχετικά με τον κορονοϊό, το 8% για ψυχολογική βοήθεια, ενώ το 7% των πολιτών που κάλεσαν αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα κοινωνικής παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι το 63% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες και ότι οι επικοινωνίες σε ποσοστό 86% ήταν από τον νομό Αττικής, και αμέσως μετά, σε ποσοστό 3%, απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία ευχαρίστησε τους εθελοντές που στηρίζουν τη προσπάθεια και ζήτησε την κατανόηση του κόσμου επισημαίνοντας πως «προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης και να διορθώσουμε λάθη που είναι πιθανόν να γίνεται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων. Σε αυτή την εθνική μάχη για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, θα είμαστε διαρκώς παρόντες». 

Σχετικά Άρθρα