“Υπόθεση Φιγιόν” στο υπ. Τουρισμού: Ο Γ.Γ διόρισε τη σύζυγό του στο γραφείο Θεοχάρη

 “Υπόθεση Φιγιόν” στο υπ. Τουρισμού: Ο Γ.Γ διόρισε τη σύζυγό του στο γραφείο Θεοχάρη

Τρεις μόλις μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης, θεώρησε ότι δεν θα έβλαπτε η σύζυγός του κα. Τζελέπογλου να λαμβάνει και ένα μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο για να συμπληρώνει το οικογενειακό εισόδημα. Την αποκάλυψη έκανε το magnisianews.gr που δημοσιεύει και την σχετική υπουργική απόφαση για τον διορισμό της συζύγου του κ. Λούλη στο γραφείο του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Στην εποχή των ρουσφετιών και του βολέματος φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη ο πρώην αλευροβιομήχανος και γενικός γραμματέας Τουρισμούμ Κώστας Λούλης, η σύζυγος του οποίου Ελένη Τζελέπογλου διορίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ως μετακλητή υπάλληλος στο υπουργείο Τουρισμού.

Όπως δημοσιεύει το magnisianews.gr, παρά την μεγάλη οικονομική του επιφάνεια που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει ότι επιθυμεί, ο κ. Λούλης, θεώρησε ότι δεν θα έβλαπτε η κα. Τζελέπογλου να λαμβάνει και ένα μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο για να συμπληρώνει το οικογενειακό εισόδημα.

Τρεις μόλις μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και αφού καθάρισε τα υπόγεια και άλλους χώρους του υπουργείου από άχρηστα αντικείμενα, με δικά του έξοδα όπως ισχυρίστηκε, βόλεψε και τη σύζυγό του, προκειμένου να δρουν μαζί προς όφελος του ελληνικού τουρισμού. Έτσι με την με αριθμό 19125/24.10.2019 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, η Ελένη Τζελέπογλου του Σοφοκλή διορίστηκε από τις 10.9.2019, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου, κατηγορίας ΔΕ και με ΜΚ 11, δηλαδή βασικό μισθό 1458 ευρώ, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. (ΦΕΚ 922/Υ.Ο.Δ.Δ./4.11.2019).

Μάλιστα το magnisianews.gr παραθέτει επιπλέον στοιχεία για τον διορισμό της κ. Λούλη στο γραφείο του υπουργού Χάρη Θεοχάρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελένη Τζελέπογλου- Λούλη

Υπενθυμίζεται πως πριν περίπου τρία χρόνια η Γαλλία είχε ζήσει το “σκάνδαλο Φιγιόν”. Αφορούσε τον ηγέτη της κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν και υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα ως αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναγκάσθηκε να αποσυρθεί όταν αποκαλύφθηκε πως είχε διορίσει την σύζυγο και την κόρη του επί πολλά χρόνια που διατηρούσε πολιτικά αξιώματα. Η υπόθεση προκάλεσε την κατάρρευση του κόμματός του και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Προ δύο ημερών, μάλιστα την καταδίκη σε δύο έτη φυλάκισης και την αναστολή για άλλα τρία έτη του Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε ο εισαγγελέας, στη δίκη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος (ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ) για τους μισθούς της γυναίκας του Πενέλοπε για μια εικονική θέση εργασίας. Στις αρχές του 2017 ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός ήταν φαβορί για τις προεδρικές εκλογές, όταν εφημερίδες δημοσίευσαν τους μισθούς της συζύγου του για μια εργασία στο Δημόσιο στην οποία δεν είχε πατήσει ποτέ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Θεοχάρης με Κ. Λούλη

Σχετικά Άρθρα