Τέλος στην είσοδο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία – τρόλεϊ

 Τέλος στην είσοδο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία – τρόλεϊ

Συστήνεται επίσης αερισμός των οχημάτων και λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών. Αραιώνουν και τα δρομολόγια από Δευτέρα.

Tέλος στην είσοδο σε λεωφορεία και τρόλει από την μπροστινή πόρτα βάζει ο ΟΑΣΑ ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των οδηγών λεωφορείων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Σε έγγραφό του προς την αρμόδια διεύθυνση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος τονίζει πως «αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης από την πρώτη θύρα των οχημάτων».

Επίσης συστήνει λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών υπογραμμίζοντας πως «είναι απαραίτητος βάσει των κανόνων υγιεινής ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και τα τέρματα καθώς και η λελογισμένη χρηση των κλιματιστικών».

Επιπλέον σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, από την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου αναμένεται να αραιώσουν σημαντικά τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, κυρίως εξαιτίας των αδειών που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι γονείς μικρών παιδιών. Βάσει του προγραμματισμού, τις καθημερινές θα εκτελούνται δρομολόγια των οδικών μέσων με συχνότητα Σαββάτου, ενώ τις Κυριακές θα ακολουθηθεί το μειωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του Αυγούστου.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα