Τα… κυβερνητικά μυστήρια του Εθνικού Κήπου – Τροπολογία ρουσφέτι (;) χωρίς την υπογραφή της Μενδώνη

 Τα… κυβερνητικά μυστήρια του Εθνικού Κήπου – Τροπολογία ρουσφέτι (;) χωρίς την υπογραφή της Μενδώνη

Κάτι συμβαίνει με τη λειτουργία της κυβέρνησης, διαπιστώνει στη στήλη του («Στίγμα») στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος, με αφορμή την παραχώρηση του Εθνικού Κήπου σε ιδιώτη διαχειριστή (το θέμα είχε αναδείξει πρωτοσέλιδα η «Αυγή» και η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη).

Όμως, ο αρθρογράφος το πάει ένα βήμα πιο πέρα γράφοντας: «… ενημερώθηκα ότι η Βουλή ψηφίζει μεταμεσονυκτίως κάτι περίεργες τροπολογίες που από μακριά μυρίζουν πως κάτι όχι και τόσο ευφρόσυνο υποκρύπτουν. Λογικό, θα μου πεις, και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν –κάτι τέτοιες περιόδους περιμένουν οι πονηροί να διεξέλθουν τα «αιτήματα» συγγενών και φίλων. Αν συνέβη και τώρα, που συνέβη δηλαδή, τόσο το χειρότερο για όσους επαγγέλθηκαν προεκλογικά κάτι νυκτερινές, εκπρόθεσμες και σε άσχετα νομοσχέδια τροπολογίες, τέ-λος!».

Η αφορμή –υπόθεση έχει ως εξής (σύμφωνα πάντα με το «Στίγμα»): «Τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών στα ‘μαύρα μεσάνυχτα’ (ήτοι εκπρόθεσμη και νύχτα -κατά το ομότιτλο σίριαλ του Mega) προβλέπει ότι παραχωρείται σε ιδιώτη διαχειριστή ο Εθνικός Κήπος, και προς τούτοις θα δημιουργηθεί ανώνυμη εταιρεία και άλλα τέτοια ωραία. Η τροπολογία είναι του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Αθηναίων λέγεται ότι συμφωνεί, πλην όμως αυτός που την προώθησε στη Βουλή και τελικώς η Βουλή την ψήφισε –τα ’μαύρα τα μεσάνυχτα’ που λέγαμε- απέφυγε επιμελώς να λάβει τη γνώμη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη! Ούτω πως», συνεχίζει ο Γ. Παπαχρήστος, «η τροπολογία δεν έφερε την υπογραφή της κυρίας Μενδώνη, και ο λόγος είναι ότι η υπουργός διαφωνεί κάθετα με τα περί διαχειριστή, επειδή ο Εθνικός Κήπος γέμει αρχαιοτήτων (έχουν εντοπιστεί βίλες των ρωμαϊκών χρόνων) και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παρά ιδιώτου».

Συμπέρασμα (του αρθρογράφου); «Ο πρόεδρος Κυριάκος προφανώς δεν έχει γνώση του θέματος, και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τώρα, καθώς από ό,τι μου είπαν σήμερα εκδίδεται το σχετικό ΦΕΚ με τον νόμο στον οποίο έχει ενσωματωθεί η τροπολογία. Αλλά μία ’υπενθύμιση’ στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο, ίσως και με το τράβηγμα κανενός αφτιού, θα τον απαλλάξει από τον κόπο να αντιμετωπίζει κάθε τόσο το νοσηρό φαινόμενο των ύποπτων μεταμεσονύκτιων άσχετων τροπολογιών…».

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα