Daily Mail: Δίνουν 3.500 λίρες σε εθελοντές – πειραματόζωα για τον κοροναϊό

 Daily Mail: Δίνουν 3.500 λίρες σε εθελοντές – πειραματόζωα για τον κοροναϊό

epa08161743 A picture released by Xinhua News Agency shows medical staff working in the Intensive Care Unit (ICU) of Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, Hubei Province, China, 24 January 2020 (issued 25 January 2020). On 25 January, the National Health Commission of China confirmed the death toll from the Wuhan coronavirus outbreak has risen to 41 with 1,287 cases of patients infected as of 24 January. EPA/XIONG QI / XINHUA MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Eθελοντές-πειραματόζωα αναζητεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Daily Mail, προκειμένου να βρει το αντίδοτο στον κοροναϊό!

Πιο συγκεκριμένα, οι Βρετανοί δίνουν 3.500 λίρες σε όποιον συμμετάσχει στις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναζητούνται 24 άτομα στα οποία και θα γίνει έγχυση των δύο πιο αδύναμων στελεχών του ιού, του «0C43» και του «229Ε».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι 24 εθελοντές, αφού προσβληθούν με τον ιό, θα μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, ώστε να διαπιστωθεί αν μετά τη χορήγηση του υπό δοκιμή εμβολίου θα αναρρώσουν. Για όσο διάστημα θα συμμετέχουν στην έρευνα, θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο διατροφολόγιο, να μην εξασκούν κάποιο άθλημα και να μην έλθουν σε επαφή με κανένα.

Ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η επιστημονική κοινότητα, θεωρείται απίθανο να εγκριθεί έγκαιρα ένα εμβόλιο που θα ανακόψει την «επέλαση» του ιού, τα κρούσματα από τον οποίο ανέρχονται παγκοσμίως σε 110.000 ενώ οι νεκροί σε τουλάχιστον 3.824.

Σχετικά Άρθρα