Σε ποια σχολεία δεν θα χτυπήσει αύριο το κουδούνι λόγω… Ηφαιστίωνα

Για τους μαθητές διακοπές τέλος από αύριο. Για όλους τους μαθητές; Όχι, γιατί λόγω… Ηφαιστίωνα οι μαθητές σε Θήβα, Ερυθρές, Βίλια, Δυτική Μακεδονία και κάποια νησιά δεν θα πάνε στο σχολείο τους ούτε αύριο.

Ειδικότερα:

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο. Επίσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων. Κλειστός θα είναι αύριο, ο παιδικός σταθμός του Δήμου Ανωγείων ενώ ανάλογα με την πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Δεν θα λειτουργήσει το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ηρακλείου, λόγω προβλήματος στον καυστήρα θέρμανσης.

Λέσβος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου Λέσβου. Ενώ με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αγιάσο, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Χίος

Παρατείνονται, τουλάχιστον για μια ημέρα, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών στα σχολεία της Βολισσού, των Οινουσσών, των Καρυών και εν μέρει των Ψαρών, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αρκετοί είναι οι αποκλεισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Σίφνος

Ο Δήμος Σίφνου αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα στα παρακάτω σχολεία: Παιδικός Σταθμός Σίφνου, Νηπιαγωγείο Απολλωνίας, Νηπιαγωγείο Αρτεμώνα, Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, Γυμνάσιο Σίφνου με τάξεις Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. Σίφνου.

Κύθνος

Όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Σκύρος

Για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο πρόληψης ατυχημάτων.

Σαντορίνη

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου για την Τετάρτη αποφάσισαν οι τοπικές αρχές.

Νάξος

Σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη των κακών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η ανακοίνωση αφορά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μήλος

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην περιφέρεια του Δήμου Μήλου την Τετάρτη λόγω των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Θήβα

Λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά, επίσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00. Ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βίλια-Ερυθρές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών αύριο μέχρι και την Παρασκευή, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Φλώρινα

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Γρεβενά

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ.

Πηγή: enikos.gr., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα