Γεννηματά: “Στον αέρα 400.000 εργαζόμενοι”

Με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ και με την Ομοσπονδία Επισιτιστικών Σωματείων, συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η κυρία Γεννηματά μετά το τέλος των συναντήσεων, δήλωσε:

«Το 2020 δεν ξεκίνησε καλά για τους εργαζομένους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ξεκινά με απολύσεις στον ΟΤΕ και 400.000 εργαζόμενους, σερβιτόρους και ντελιβεράδες στον αέρα.

Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και φέρνουμε τα αιτήματα τους στην Βουλή».

Κατά τη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«Η υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε ενίσχυση της προοπτικής της εταιρίας. Παράλληλα η Διοίκηση δεν συνδιαλέγεται με τους εργαζόμενους για την υπογραφή της σύμβασης και προχωρεί σε απολύσεις. Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά, να μη παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή. Είναι δική της νομοθεσία που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για τα αιτήματά τους και για την αναβάθμιση της εταιρίας και θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή».

«Τέλος στη συνάντησή με την Ομοσπονδία Επισιτιστικών Σωματείων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Η Κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική την Σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα. Στον αέρα 400.000 εργαζόμενοι ανάμεσά τους σερβιτόροι και ντελιβεράδες.

Η ΝΔ οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις του τουρισμού, τιμωρεί τους εργαζομένους και τους συνεπείς εργοδότες, επιβραβεύει αυτούς που επιδιώκουν την ασυδοσία.

Το Κίνημα Αλλαγής φέρνει στην Βουλή τον εμπαιγμό που γίνεται για τους ανέργους της Thomas Cook, με την καθυστέρηση εφαρμογής των στοιχειωδών μέτρων που νομοθετήθηκαν και στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί».

Σχετικά Άρθρα