Η ύστατη μάχη της Φώφης Γεννηματά – Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο και η ραγδαία εξέλιξη τη νόσου

 Η ύστατη μάχη της Φώφης Γεννηματά – Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο και η ραγδαία εξέλιξη τη νόσου

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μαθημένη στα δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Ανακοίνωσε, άλλωστε, η ίδια την σοβαρότητα της κατάστασή της και αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο. Αυτή την ύστατη μάχη την έδωσε με μεγάλη αξιοπρέπεια και τεράστιο θάρρος και ας γνώριζε ότι είχε να ανέβει ένα Γολγοθά με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της. Όλες αυτές τις ημέρες στο πλευρό της είχε την οικογένειά της, τον σύζυγό της –ο οποίος στάθηκε «βράχος» δίπλα της– και τα τρία παιδιά της που την επισκέπτονταν τακτικότατα.

Στις 11 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα ατελούς ιλεού, μια σοβαρή κατάσταση υγείας που στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτεί χειρουργείο.

Οι εξετάσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν ολόκληρη την εικόνα, η οποία ήταν πολύ αποθαρρυντική. Το χειρουργείο δεν ήταν εφικτό.

Η Φώφη Γεννηματά δεν κρύφτηκε. Όπως έπραξε και το 2008, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και κοινοποίησε την κατάσταση της, το ίδιο έκανε ξανά, με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το νοσοκομείο και ενημέρωνε για τη νέα τροπή που πήρε η υγεία της, ως αποτέλεσμα του αρχικού προβλήματος του καρκίνου.

Τις επόμενες μέρες ακούστηκε ότι θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο, για να συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι της. Ωστόσο, εδώ και πολλές μέρες, οι γιατροί της διαβεβαίωναν ότι δεν συζητήθηκε καν αυτό το ενδεχόμενο. Η κατάστασή της ήταν βαρύτατη και έπρεπε να βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Η Φώφη Γεννηματά, έδωσε σκληρή μάχη για 14 ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων ταλαιπωρήθηκε αρκετά, στα τελευταία στάδια της νόσου. Λάμβανε σύγχρονες θεραπείες για τον καρκίνο, αλλά και ειδική παρηγορητική αγωγή για να αντέχει τους πόνους καθώς υποβάλλονταν σε καθημερινές αλλεπάλληλες παρακεντήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Την ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε το 2008.

Χθες το βράδυ, ο έλεγχος φάνηκε ότι είχε χαθεί. Βυθίστηκε σε ηπατικό κώμα και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες. Στις 12 και 4 λεπτά το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους της και την πολιτική ζωή του τόπου.

Με πληροφορίες από iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα