Ζελένσκι: Τέλος οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αν εξοντωθούν Ουκρανοί στρατιώτες στη Μαριούπολη

 Ζελένσκι: Τέλος οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αν εξοντωθούν Ουκρανοί στρατιώτες στη Μαριούπολη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η Ουκρανία, η Μαριούπολη χτυπήθηκε από βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας υποστήριξε ότι για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εισβολής, η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας.

«Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που έπληξαν το έδαφος της Ουκρανίας από το Κράσνονταρ του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε o Μοτουζιάνικ. «Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ρίφθηκαν από βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλης εμβέλειας. Αυτή η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα, χτυπώντας τη Μαριούπολη», ανέφερε ο Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, όπως μετέδωσε το CNNi.

Βαγγέλης Μαρινάκης