• 19 Ιουνίου, 2021

Ζάκυνθος: “Οι συλληφθέντες είναι στα ονόματα που έδωσε στις Αρχές ο Κορφιάτης” – Τι λέει ο δικηγόρος του

 Ζάκυνθος: “Οι συλληφθέντες είναι στα ονόματα που έδωσε στις Αρχές ο Κορφιάτης” – Τι λέει ο δικηγόρος του

Σε επτά συλλήψεις, σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ για την ανθρωποκτονία της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η δολοφονία της 37χρονης συνδέεται άμεσα με την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο.

Ο δικηγόρος του Ντίμη Κορφιάτη μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τόνισε ότι ο επιχειρηματίας είχε υποδείξει πρόσωπα για τη δολοφονία της γυναίκας του και οι επτά συλληφθέντες είναι ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα. Όπως είπε ο Θεόδωρος Μαντάς τα ονόματα, με τον πιο επίσημο τρόπο, τα είχε εισφέρει ο επιχειρηματίας στα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

Ντίμης Κορφιάτης: Ποιος ήταν ο 54χρονος που εκτελέστηκε έναν χρόνο μετά τη σύζυγό του (vid)

“Σε δικόγραφο αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία κατά τη γνώμη του ενέχονται στη δολοφονία της συζύγου του και στην απόπειρα εναντίον του. Αναφέρει ακόμα συμπεριφορές, τόπους και τοποθεσίες, τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν τη δική του δολοφονία” είπε ο δικηγόρος.

Έκανε δε λόγο για υπέρμετρη καθυστέρηση στις έρευνες της Αστυνομίας και στάθηκε στη δημόσια παρέμβαση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανάθεσε την εποπτεία των ερευνών σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Τα τρία από τα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- και απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν ταυτόχρονες έφοδοι σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, ολονύκτιες έρευνες σε σπίτια και καταστήματα και συλλήψεις, ανάμεσα τους ένας απόστρατος αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε ληστεία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ που πρόσφατα αποφυλακιστεί, ο bodyguard εφοπλιστή καθώς και άλλα άτομα της νύχτας, τα οποία ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατονομάσει στη μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεδίπλωνε όλο το σκηνικό του υποκόσμου στο νησί της Ζακύνθου.

Η μήνυση και το κίνητρο

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, πέντε μήνες δηλαδή πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης περιέγραψε όχι μόνο το χρονικό της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου αλλά και τα κίνητρα των δραστών. Συγκεκριμένα για το πώς στήθηκε το σκηνικό θανάτου υποστήριξε: «Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του ανθρώπου ο οποίος έχει συλληφθεί σήμερα) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή […]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ αναφέρει το όνομα ατόμου που έχει συλληφθεί) εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».

Σε ό,τι έχει να κάνει με έναν άλλο από τους συλληφθέντες πρώην αστυνομικό, ο Ντίμης Κορφιάτης αναφέρει στη μήνυση του πως «Επι του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος στις φυλακές Πατρών (σ.σ οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφυλακιστεί πριν μερικούς μήνες) εκτίοντας ποινή καθείρξεως 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος του δημάρχου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί φυλακή».