• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Yπόθεση “sextape”: Ενοχος ο Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά του Ολυμπιακού

 Yπόθεση “sextape”: Ενοχος ο Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά του Ολυμπιακού

Δικαστική νίκη του Ματιέ Βαλμπουενά επί του Καρίμ Μπενζεμά.Το δικαστήριο των Βερσαλιών ανακοίνωσε την ετυμηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την υπόθεση «sextape», του εκβιασμού δηλαδή του άσου του Ολυμπιακού, με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας έχει προτείνει για τον Γάλλο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και την επιβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκανε ουσιαστικά δεκτή την πρόταση αυτή και επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης για ένα χρόνο με αναστολή στο Γάλλο σταρ και τον διατάζει να πληρώσει το πρόστιμο που πρότεινε ο εισαγγελέας.

Επίθεση με μαχαίρια σε οπαδούς της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

    Οι δικηγόροι του Μπενζεμά είχαν ζητήσει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για τον εκβιασμό του άσου του Ολυμπιακού, ενώ είχαν επιτεθεί και στον Βαλμπουενά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης: «Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο», είχαν αναφέρει στη διάρκεια της δίκης.

   Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και είχε τονίσει  πως: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε. Για αυτό είναι ένοχος στην κατηγορία του εκβιασμού». Στην ετυμηγορία αναφέρεται ότι ο λόγος που η ποινή δεν ήταν πιο βαριά ήταν ότι αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι ο Μπενζεμά δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του.