• 23 Απριλίου, 2021

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ο Χρυσοχοΐδης αποσύρει τους φρουρούς που… διέψευδε ότι υπήρχαν – Στη Βουλή το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

 Υπόθεση Φουρθιώτη: Ο Χρυσοχοΐδης αποσύρει τους φρουρούς που… διέψευδε ότι υπήρχαν – Στη Βουλή το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτεθειμένη διπλά είναι η κυβέρνηση στην υπόθεση Φουρθιώτη. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή-εκδότη, διαψεύδοντας τις… διαψεύσεις από την ΕΛΑΣ ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη 24 Μαρτίου, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο ίδιος ο παρουσιαστής μάλιστα μοίραζε σήμερα μηνύσεις και απαιτούσε εντάλματα σύλληψης τόσο κατά του πρώην υπουργού Παύλου Πολακη, όσο και κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από «παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση, με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη».

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσοι και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.»

Σπίρτζης: Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης, με ανακοίνωσή του ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την πρωτοφανή ανακολουθία και προαναγγέλλει ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

«Όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη, προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

  • Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα, σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;
  • Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;
  • Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;
  • Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;
  • Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά, επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;
  • Τελικά, τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.

Και επειδή ως συνήθως δεν τις δίνετε θα υποχρεωθείτε να τις δώσετε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Μήνυση Φουρθιώτη σε Πολάκη – Βαξεβάνη και εντάλματα σύλληψης

Προηγουμένως σήμερα, ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μηνύσεις κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ζητώντας μάλιστα την αυτόφωρη σύλληψή του αλλά και προανακριτική σε βάρος του, γιατί σχολίασε τη φύλαξή του από 14 αστυνομικούς και της παραχώρησης από την αστυνομία θωρακισμένου αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του, που διάλεξε ο ίδιος.

Ο παρουσιαστής δεν περιορίστηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κινήθηκε νομικά και κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και κατά αστυνομικών, που αποκάλυψαν το φιάσκο με τη φύλαξή του.

Με ανάρτησή του τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Παύλος Πολάκης έκανε γνωστό ότι του υπέβαλε μήνυση ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι ο παρουσιαστής “ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μένα”, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Μ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη ζητά να μάθει γιατί “εγώ ως πρώην υπουργός και νυν βουλευτής (που έχω δεχτεί απειλές και επίθεση με μολότοφ στο σπίτι μου) δεν έχει η ασφάλειά μου υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έχει ο ατζένης μοντέλων μαζί με 14 αστυνομικούς;”

Φουρθιώτης: Δέχομαι πόλεμο, αποτελώ στόχο

Τις μηνύσεις σε βάρος του Παύλου Πολάκη και του Κώστα Βαξεβάνη, επιβεβαίωσε μέσω του συνηγόρου του ο Μένιος Φουρθιώτης, κάνοντας λόγο για «πόλεμο σε βάρος του».
Ωστόσο, δεν διαψεύδει ότι φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς, ενώ βλέπει πόλεμο σε βάρος του και επιχειρεί να εξηγήσει γιατί χρειάζεται φύλαξη.

Ο συνήγορός του αναφέρει, ότι η «ΕΛ.ΑΣ έχει γνωματεύσει οκτώ φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο» ο Μένιος Φουρθιώτης. Και προσθέτει:

«Η συνεχιζόμενη αδυναμία της Αστυνομίας να προφυλάξει τα επιχειρησιακά της απόρρητα έγγραφα, που αφορούν στο πρόσωπο του εντολέως μας, τα οποία αναπαράγονται συνεχώς σε πλήθος ιστοσελίδων, είναι τουλάχιστον άξια διερεύνησης και εκθέτει εξακολουθητικά σε μέγιστο κίνδυνο την ασφάλεια του» .

Τέλος, ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι το τεθωρακισμένο όχημα δεν ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά του έχει παραχωρηθεί η χρήση του από την εταιρία συμφερόντων του «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ».