• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Υπόθεση Cosco-εργατικού δυστυχήματος: Καταγγελίες για συγγένεια του επιχειρησιακού υπευθύνου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας

 Υπόθεση Cosco-εργατικού δυστυχήματος: Καταγγελίες για συγγένεια του επιχειρησιακού υπευθύνου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, το Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις προϋποθέσεις αμερόληπτης διερεύνησης της υπόθεσης του εργατικού δυστυχήματος στο λιμάνι του Πειραιά. Καταγγέλλει, μάλιστα, πως «ήδη δεχθεί σημαντικό αριθμό καταγγελιών από μέλη του, πως επιχειρησιακός υπεύθυνος στο χώρο που φέρεται να βρήκε τραγικό θάνατο ο εργαζόμενος, είναι εξ αίματος συγγενής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδου».

«Επιπρόσθετα, η επιθεώρηση μέσων χρησιμοποιούμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ίδιου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδου», προσθέτει η ανακοίνωση.

Διαμαρτυρία στην προβλήτα της COSCO για τον θάνατο του εργάτη

Συμπληρώνει πως «η προαναφερόμενη επαγγελματική σχέση εξ αίματος συγγενούς ενός μέλους της Κυβέρνησης, τουλάχιστον εν μέρει αρμόδιου για τα διαλαμβανόμενα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά, έχει δημισουργήσει σοβαρές αμφιβολίες σε πολλά μέλη μας, αναφορικά με την δυνατότητα αμερόληπτης διερεύνησης της υπόθεσης αυτής».

«Για το λόγο αυτό και με δεδομένες ήδη τις διατάξεις του ν. 4622/2019, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιές είναι οι υφιστάμενες εγγυήσεις αμεροληψίας, που εφαρμόζονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, και, εάν τυχόν δεν υφίστανται, ποιές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για τη θεσμοθέτησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος.