• 2 Μαρτίου, 2021

Ξέσπασμα μίσους από τον Μόρφου: Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τις αρρώστιες (κοροναϊό) για να λύσει το μεταναστευτικό

 Ξέσπασμα μίσους από τον Μόρφου: Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τις αρρώστιες (κοροναϊό) για να λύσει το μεταναστευτικό

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ξαναχτύπησε έπειτα και από τις πρωτοφανείς δηλώσεις για την ομοφυλοφιλία, αυτή τη φορά προκειμένου να μας «ενημερώσει» για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μητροπολίτη την επιδήμια του κοροναϊού την έφεραν τέσσερις «ομάδες» αμαρτιών: «Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες.

Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών».

Και συνέχισε: «Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. […] Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».

O Μητροπολίτης έδωσε ακόμα και συμβουλές προς τους μικρούς (ίσως και άπιστους;) παπάδες να μην πιστεύουν όσα λέγονται για τη μετάδοση του ιού από την Θεία Κοινωνία, ενώ εξέφρασε και την άποψη πως ο θεός μέσω αυτής της επιδημίας θα λύσει «άλυτα προβλήματα», όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό!

«Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία. Ο θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία. […] Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω… Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι…»