• 27 Ιουλίου, 2021

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Αν μου είχε μιλήσει, δεν θα ήταν νεκρός”

 Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Αν μου είχε μιλήσει, δεν θα ήταν νεκρός”

Ατέλειωτος ο πόνος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, 6,5 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής, καθώς αυτές τις ημέρες εκδικάζονται στο Εφετείο Ιωαννίνων οι οκτώ εφέσεις για την υπόθεση που είχε συνταράξει όλη την Ελλάδα.

Οι γονείς του Βαγγέλη όλα αυτά τα χρόνια ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά». Ο εφιάλτης που έζησε ο πολυαγαπημένος γιος τους ζωντανεύει κάθε φορά που βρίσκονται στο δικαστήριο και ακούν τα φρικτά βασανιστήρια που περνούσε το παιδί τους. «Βρεθήκαμε στα Ιωάννινα για ακόμη μία φορά, μετά από 6,5 χρόνια, για τη δικαίωση της μνήμης του γιου μας. Εχουμε κάνει τα Ιωάννινα δεύτερο σπίτι μας. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ, υποφέρουμε», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια στη Realnews η κυρία Μαρία, μητέρα του Βαγγέλη.

Mήνυμα – παγίδα φτάνει τις τελευταίες μέρες σε όλο και περισσότερα mail

Με όση δύναμη της έχει απομείνει και με μεγαλείο ψυχής «παλεύει» για τη δικαίωση του Βαγγέλη, για «το διαμάντι της», όπως η ίδια τον αποκαλεί. «Οσο ο καιρός περνά, ο πόνος βαθαίνει, δεν καταλαγιάζει. Ο Βαγγέλης δεν μίλησε για όσα περνούσε τόσο καιρό. Αν ο γιος μου είχε μιλήσει για τα όσα βίωνε, θα τον είχα πάρει κατευθείαν από τη Σχολή και σήμερα δεν θα ήταν νεκρός», λέει η κυρία Μαρία και με παράπονο προσθέτει: «Δυστυχώς, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ μέχρι σήμερα στα δικαστήρια, να τους δούμε, να τους ακούσουμε , να δώσουν τις εξηγήσεις τους, να απολογηθούν». Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου 2019, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους τους 8 από τους 9 «νταήδες» Κρητικούς, για τα βασανιστήρια εις βάρος του άτυχου 20χρονου.

Επεισόδιο

Επεισοδιακές ήταν οι πρώτες ημέρες στο Εφετείο Ιωαννίνων, με τους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη να είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Ενδεικτικό είναι πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Ανδρέας Γιακουμάκης αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η ένταση που πυροδοτήθηκε εξαιτίας προκλητικών σχολίων από την πλευρά των δικηγόρων των κατηγορουμένων, με τον Α. Γιακουμάκη να απαντά: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο. Το παιδί μου έχασα». Στη συνέχεια, τόνισε πως ο Βαγγέλης τον πρώτο χρόνο συγκατοικούσε με τρεις συμφοιτητές του χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και, μόλις ο ίδιος πληροφορήθηκε στα μέσα της χρονιάς, το 2014, κάποια περιστατικά, ρώτησε το παιδί του αν όλα ήταν καλά. Και πάλι ο Βαγγέλης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε πρόβλημα.

«Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα μετά από αρκετά χρόνια», σημείωσε.

“Μεγάλη ένταση”…

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπούκας, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, σχολιάζοντας την εκδίκαση της έφεσης μιλά για μια διαδικασία με ένταση και επισημαίνει ότι οι γονείς του Βαγγέλη βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Η ακροαματική διαδικασία, η οποία προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ημέρες, εξελίσσεται με αρκετά μεγάλη ένταση. Η ψυχική κατάσταση των γονέων του Βαγγέλη έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο. Αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά», δηλώνει στην «R» ο κ. Δ. Μπούκας. Παράλληλα, ο κ. Μπούκας περιγράφει έναν σπαρακτικό διάλογο του Α. Γιακουμάκη με την κόρη του, Ελένη, εντός του δικαστηρίου, από τον οποίο αποδεικνύεται το ήθος με το οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά της οικογένειας. «Αποδεικτικά της ποιότητας και του τρόπου σκέψης της οικογένειας είναι τα όσα ανέφερε ο Ανδρέας Γιακουμάκης στο δικαστήριο, μεταφέροντας έναν διάλογο με την κόρη του. Συγκεκριμένα, στους πολλούς ανθρώπους που συνειδητοποιημένα του έλεγαν πόσο καλό παιδί ήταν ο Βαγγέλης, ο πατέρας είπε στην κόρη του: “Κάλλιο η μάνα του φονιά παρά του σκοτωμένου”. Η αδελφή του Βαγγέλη, χωρίς να σκεφτεί, απάντησε στον πατέρα της: “Εγώ δεν θέλω να είμαι από τους άλλους, γιατί θα ντρεπόμουν”».

Πηγή: Realnews