• 6 Δεκεμβρίου, 2021

“Βυθισμένο” στην Ποσειδώνος παραμένει το λεωφορείο – Εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου (vid)

 “Βυθισμένο” στην Ποσειδώνος παραμένει το λεωφορείο – Εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου (vid)

Το λεωφορείο… βούλιαξε στα νερά στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, κάτω από τη γέφυρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και παραμένει ακόμη εκεί…

Το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, άρχισε να «βυθίζεται» στα νερά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό.

Μια μέρα μετά, τα νερά έχουν υποχωρήσει και φαίνεται η οροφή του.

Παραμένει πλημμυρισμένη η παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος κάτω από την γέφυρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε το λεωφορείο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις προσπάθειες των επιβατών να βγουν από μεταφορικό, σχηματίζοντας μια ουρά στην άκρη του δρόμου, με το νερό από τον πλημμυρισμένο δρόμο να φτάνει μέχρι τα γόνατά τους.

Το ζήτημα με το λεωφορείο έγινε θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το Associated Press, αναφέρεται στους ανθρώπους οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν.

Αντίστοιχη αναφορά στην αμερικανική Washington Post.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και υπογράμμισε ότι στο σημείο αν και το έργο είναι καινούργιο μια και παραδόθηκε πριν από μερικά χρόνια, έχει μείνει επί της ουσίας μισό καθώς σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα.

«Δυο χρόνια το έργο είναι παγωμένο, δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά στις εκβολές του ποταμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι οι οδηγοί της ΟΣΥ έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καιρικά φαινόμενα και τις ανεπάρκειες της διοίκησης που έδειξε ακινησία απέναντι στις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Όπως είπε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ , το ατύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και κάλεσε τη διοίκηση να απαντήσει εάν η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.:

  • Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;
  • Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;

Η διοίκηση της ΟΣΥ προέβη σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει:

«Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».